Takk for oppklaring Gahr, nå begyner det å demre litt meir i bryggekunskapsdemningen... Rekna også med at ikkje var heilt svart kvitt. men man blir jo litt forrvirra av slik. spesielt i situasjoner der man febrilsk leiter etter eit svar på kvifor ølet har stoppa å gjære
Kva tror du eg har gjort feil her da? kombo av dårleg lufting og lav temperatur? Eg har forresten heva temperaturen til 14-15 grader(har ikkje termostat på kjøleskapet, så det har blitt 14-15 etter eg skrudde det av), men aktiviteten er forstatt veldig lav... råd??
Diacetyl er det også i lukta (karamell aktig), og det er jo å forvente så tidleg i gjæringa, men den som dominerer lukta mest er mais. Synes det var så merkeleg at det skulle vere DMS fra malten. kokte vørter fra 31 liter til 26 liter på 90 min, og det er vel akseptabelt rekner eg med? Kan jo også hende at ølet er blitt infisert. Har jo i forbindelse med at ølet stoppa handtert det ekstra mykje, og blant anna opna lokke ein del ganger for å sjekke. Men det vil vel bli meir bi-smak/lukt eter kvart hvis det er infisert?
Kva tror du eg har gjort feil her da? kombo av dårleg lufting og lav temperatur? Eg har forresten heva temperaturen til 14-15 grader(har ikkje termostat på kjøleskapet, så det har blitt 14-15 etter eg skrudde det av), men aktiviteten er forstatt veldig lav... råd??
Lars skrev:Beskrivelsen tyder på DMS, selv om det er vanskelig å bedømme uten å ha ølet foran seg.
Sen kjøling og infeksjon er også mulige kilder til DMS..
Diacetyl minner mer om smør. Da gjæringen har stoppet opp, kan du også få preg av dette, svovel, acetaldehyd ("grønn eple") og andre stoffer som gjæren ikke har fått brutt ned.
Diacetyl er det også i lukta (karamell aktig), og det er jo å forvente så tidleg i gjæringa, men den som dominerer lukta mest er mais. Synes det var så merkeleg at det skulle vere DMS fra malten. kokte vørter fra 31 liter til 26 liter på 90 min, og det er vel akseptabelt rekner eg med? Kan jo også hende at ølet er blitt infisert. Har jo i forbindelse med at ølet stoppa handtert det ekstra mykje, og blant anna opna lokke ein del ganger for å sjekke. Men det vil vel bli meir bi-smak/lukt eter kvart hvis det er infisert?