Lagring på Corneliusfat / Keg

Sindrein

Norbrygg-medlem
Til uka har jeg tenk å begi meg inn på kegging og i den sammengeng har jeg et par sp.

En hyggelig onkel har latt meg lagre fatene i kjelleren hans, som holder ca 15 grader nå på sommeren noe jeg har lest meg til skal funke fint for sterke øl og i kortere perioder for "mildere" øl.

Det jeg lurer på i denne sammenheng er følgende:

1. Dersom jeg skal lagre et øl på fat noen mnd lønner det seg å karbonere det først, så lagre?

2. Hvor mange psi anbefaler folk å sette på fatet om man bare ønske å opprettholde Status quo hva kullsyreinnhold gjelder?

Er bare litt nysgjerrig på hvilke erfaringer folk har gjort seg med dette?
 
Har nettopp begynt med fating selv, men tror jeg har svarene:
1. Hvis du bruker sukker i fatet for å karbonere må det stå varmt først akkurat slik du gjør med flasker. Skal du tvangskarbonere med CO2 bør den stå kaldt. Finn en kalkulator på nett for å finne trykk som må til ved din temperatur.
2. Hvis du skal opprettholde kullsyrenivået må trykket være det samme som om du skal tvangskarbonere. Igjen, finn en kalkulator på nett. For eksempel denne: http://www.brewersfriend.com/keg-carbonation-calculator/. Har du lavere trykk vil du over tid få mindre kullsyre.
 
Tilbake
Topp