Lallemand Philly Sour

Saison

Norbrygg-medlem
Interessant lesestoff her om Philly Sour:

Ja, hat lest den. Interessant at gjæren er såpass sensibel både for under-, og overpitching!
Mine gravitymålinger har stemt bra med kurven fra artikkelen, inntil det så ut til å dabbe av, men så ut som ting nå har tatt seg opp igjen.
 

BryggePer

Norbrygg-medlem
Skal brygge en 25l batch med denne gjæren, har 1liter bringebær purè som er tiltenkt. I frysa ligger det 400gram frosne bringebær fra Eldorado. Blir det for mye å slenge i dem også tro? For ikke mange årene siden var det anbefalt å koke bærene før bruk fordi de kunne ha med seg smitte som hepatitt og noro. Kulda tok ikke knekken på all virus. Vet ikke om dette er like relevant i dag ?
Skal du lage øl med bringebær eller bringebær brus? Jeg har laget begge. Sist nevnte var med 3 kg på 25 liter. Det smakte brus.

Du kan la bærene ligge litt i eddik. Skyll godt etterpå.
 

Cascade

Norbrygg-medlem
Skal du lage øl med bringebær eller bringebær brus? Jeg har laget begge. Sist nevnte var med 3 kg på 25 liter. Det smakte brus.

Du kan la bærene ligge litt i eddik. Skyll godt etterpå.
Godt spørsmål, da holder jeg med til purèn. ;)
 

Saison

Norbrygg-medlem
Hvor mye tålmodighet bør jeg ha med denne gjæren? OG 1.046, Brewfather mener jeg skal nå 1.008.

Er på dag 13 nå og er på 1.016.
Tilsatte fruktpuré på dag 6 når SG var 1.020, regner med sukkeret i puréen (10%) dro SG litt opp.
Har satt på spunding-ventil på ca 10 PSI etter jeg tilsatte frukt og den ser ikke ut til å produsere voldsomt med CO2 (opp til 5 PSI kanskje, nok til å drive SG-prøvene.
Har jobber meg oppover i temp fra 22 til nå 24,5

Den har muligens flyttet seg et poeng eller to nedover siste uken, men ingenting de siste tre dagene.
 

Amarillo

Norbrygg-medlem
Min siste gikk fra 1.045 til 1.012 på en uke og stoppet der, så den gjærer ikke så langt ned. Men 1.016 var litt vel høyt. Hvor mye gjær tilsatte du? Jeg brukte en pakke på 22 liter vørter.
 

Saison

Norbrygg-medlem
1 pk (11g) på 24 liter. Den er visstnok ganske sensitiv på bade over- og underpitching, men mener det var mest relevant ift syrningen. Pitchekalkulatoren til Lallemand foreslo vel noe sånn som 13g, så synst det var litt overkill å handle inn to pakker.
 

PetterL

Norbrygg-medlem
1 pk (11g) på 24 liter. Den er visstnok ganske sensitiv på bade over- og underpitching, men mener det var mest relevant ift syrningen. Pitchekalkulatoren til Lallemand foreslo vel noe sånn som 13g, så synst det var litt overkill å handle inn to pakker.

1 g per liter er optimalt i følge forsøkene jeg linket til tidligere, så en pakke ekstra hadde vært bedre. Men den er treig ja :p
 
Topp