Litt høy gjæringstemperatur - hva kan jeg vente meg?

Kombinasjonen mild sensommer og en midlertidig (mal)plassert varmtvannstank gjorde at jeg slet med å holde temperaturen i kjelleren så lav som jeg ville under gjæring av hhv en engelsk mild inspirert av artikkelen på medlemssidene (gjæret på wlp 002) og en irsk stout gjæret på wlp 004.

Temperaturen i rommet ble liggende et sted mellom 18-20 grader de første dagene, hvor jeg aller helst ville sett 15-16 grader. Hva kan jeg vente meg?

Gjort er gjort, jeg sover godt om natten, men for å bli en mer besvisst smaker tenkte jeg å være litt i forkant og spørre hva jeg kan forvente av smaker og usmaker som følge av den litt høye gjæringstemperaturen.
 
Mye av gjærens smaksavtrykk dannes jo tidlig i gjæringsforløpet. Du kan forvente noe mer fruktighet enn om temp hadde vært lavere.
 
Tilbake
Topp