1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Litt lite kullsyre

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Alexander89, 15 Jun 2017.

  1. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vi også. Tomt, sterilisert kar. Så heller vi oppi sukkerlake når vi har fått litt øl i bånn av fatet, og for godt mål rører vi forsiktig rundt når alt har kommi over med en steril sleiv.
     
  2. oymo

    oymo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dette har jeg gjort også, og har hatt jevn karbonering i flaskene på alle min brygg utenom det siste. Dette siste brygget var en pils som holdt 1-2 grader da jeg overførte til flaskekaret. Kan den lave temperaturen ha påvirket blandingen av sukkerlaken?
     
  3. Alexander89

    Alexander89
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Å sånn ja. Ja det gjordet jeg å, for å sile vekk gromeset. Så hadde jeg lake i etter jeg hadde fylt den nye bøtta
     
  4. Thomas Søreide

    Thomas Søreide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Fyller alltid lake i den tomme bøtta før jeg stikker om, så legger jeg heverten slik at den gir whirlpool - blandes godt nedenfra, har aldri hatt problemer med kullsyrenivå eller at noen flasker får mer enn andre..
    Har opplevd at det går tregt med carbonering, men litt risting på flaskene og litt opp i temperatur har fikset dette...
     
    Alexander89 liker dette.
  5. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    Største feilen i beregningen til de fleste er gram pr liter øl, det er gram pr liter beholder. Et corneliusfat f. Eksempel må karboneres med sukker for 19,5 liter uansett mengde øl. Faktoren for væske/gass er da ikke tatt med grunnet ubetydelig.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Torfinn.B, Alexander89 og Miguel liker dette.
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Dagens store tommel opp. Dette har jeg faktisk aldri tenkt på. Headspace og ekvilibrium.
     
  7. Brynsj

    Brynsj
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fetsund
    Faan Mangne....kor kom cor.fate fra?
    Uansett, godt beregnet:)
     
  8. Alexander89

    Alexander89
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Lurt!:D:D
     
  9. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Ja. Vi rører ikke. Når du tapper resten oppi så blandes det av seg selv.
     
  10. Alexander89

    Alexander89
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Genialt:)
     
  11. Kent.N

    Kent.N
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvis du har 28l i gjæringakarret, hvor mange liter skal man regne på ved laging av sukkerlake? Trekker man av 2-3 liter for bunnavfall?
     
  12. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Ja - sukkeret skal jo ikke blandes med det.
     

Del denne siden