gustavf
Administrator
Og Petit har i pulverform:
http://shop.petit-agentur.no/products/campden-potassium-sulfite-100-gram
http://shop.petit-agentur.no/products/campden-potassium-sulfite-100-gram
Man skal visst unngå potassium-variantenOg Petit har i pulverform:
http://shop.petit-agentur.no/products/campden-potassium-sulfite-100-gram
Man skal visst unngå potassium-varianten
"Now, add 100 mg of SMB powder for every liter of mash water. If you don’t have powder and are instead using Campden tablets, there is 440 mg worth of SMB in each tablet (the rest of the tablet is filler). We should note, potassium metabisulfite is not recommended, as an excess of 10 ppm potassium can be detrimental to the mash [5]."
Dette skal visst være fra boken av L. Narziss.
Sent from my iPad using Tapatalk
Jeg prøvde å finne noe på det der med at kalium er ødeleggende for mesken, og fant ikke noe. Det er jo en vag påstand. Ellers fikk jeg det inntrykket at det var nokså likegyldig hvilken variant man brukte.
hvis du kombinerer dette med å koke meskevannet og kjapt kjøle det ned til innmesktemperatur, kommer man visst ganske langt. Har ikke oksygenmåler, men opplevde at meskingen lukter mindre når man gjør det, noe som tyder på at godsakene ikke forsvinner opp i luften.Jeg skjønner jo at dette er en hel vitenskap for seg. Men hvor langt kommer man med i all enkelhet å tilsette campdentabletter og ellers la være å røre i mesken med håndmikser?
(Skulle kanskje spurt i tråden for dumme spørsmål.)