Du linker forresten til den første versjonen, på denne er det noen oppdateringer. http://www.germanbrewing.net/docs/Brewing-Bavarian-Helles-v2.pdf
Her er det også flere referanser, ikke lite http://www.lowoxygenbrewing.com/uncategorized/list-of-brewing-references/
De viser til etablert teori og praksis, men det er en vanntett mur mellom store bryggerier og undervisningssteder på den ene siden, og ekkokammeret som dekker hjemmebryggere og småbryggerier på den andre siden. Men Sierra Nevada og Hill Farmstead er eksempler på bryggerier som visstnok fjerner oksygen fra meskevannet.
Oksygen i mesken forårsaker nok ingen ulykker, det er små nyanser, som i noen ølstiler kan komme frem. I andre typer kan denne oksyderingen tvert imot være typisk for stilen.
Jeg synes ikke er mye styr å sjekke ut, koke og kjøle meskevann, camden, dekke til og røre lite, ellers fortsette som vanlig. Veien er målet. Min prosess er langt fra perfekt, men er åpen for å lære.
Her er det også flere referanser, ikke lite http://www.lowoxygenbrewing.com/uncategorized/list-of-brewing-references/
De viser til etablert teori og praksis, men det er en vanntett mur mellom store bryggerier og undervisningssteder på den ene siden, og ekkokammeret som dekker hjemmebryggere og småbryggerier på den andre siden. Men Sierra Nevada og Hill Farmstead er eksempler på bryggerier som visstnok fjerner oksygen fra meskevannet.
Oksygen i mesken forårsaker nok ingen ulykker, det er små nyanser, som i noen ølstiler kan komme frem. I andre typer kan denne oksyderingen tvert imot være typisk for stilen.
Jeg synes ikke er mye styr å sjekke ut, koke og kjøle meskevann, camden, dekke til og røre lite, ellers fortsette som vanlig. Veien er målet. Min prosess er langt fra perfekt, men er åpen for å lære.