Hvor bestilte du fra? Altså BrewTanB - ikke vekthar en veldig god vekt den måler 0,01g
Hvor bestilte du fra? Altså BrewTanB - ikke vekthar en veldig god vekt den måler 0,01g
Takk! Sendte en forespørsel
Gjæring under trykk ga meg en ny dimensjon, den siste tyske pilsneren min er miles above alle andre pilsnere jeg har laget. Om det er placebo eller ikke, den er mange hakk over jeg foretok siste del av gjæringen på et 19L fat.
Ja, jeg tror nesten jeg kan kalle det en revolusjon for min del også!
Har lenge gått og tenkt på at ølene mine har stagnert i kvalitet. De er gode, jeg drikker dem jo med glede hver dag, men tror jeg hadde kommet til et punkt der potensialet i utstyret og prosessen var nådd. Den trykkgjærede og delvis (hadde ikke høyt nok trykk mot slutten) naturlig karbonerte ølen var mange hakk bedre!!
Så etter kontroll på gjæringstemperatur blir nå fokus på å holde oksygen borte fra prosessen neste prosjekt der hver stein skal snus for å eliminere feil!
En ting som jeg tror har voldt mer skade enn gagn er praksisen med cold crashing. Etter en stund bobler gjærlåsen feil vei!
Dette er bekreftet i to studierHva gjelder tilsetningsstoffer til LODO så hadde mannen bak denne bloggen stor suksess med Antioxin SBT.
Produktet er visst ment å skulle erstatte alle andre oksygenfjernende stoffer.
http://www.lowoxygenbrewing.com/ingredients/antioxin-sbt/
Han var litt hemmelighetsfull ang. mengder etc. pga at dette produktet kun var ment for proffmarked osv. osv.
Uansett, stoffet er i salg i Italia! (og dosering står på posen på bildet)
http://www.mr-malt.com/antioxin-sbt-kg-1.html
De skulle ha omkring 60 euro for å sende til Norge så veldig dyr frakt for en kilo men en kilo vil vare leeenge!
Har en pakke på gang via en italiener som skal ta det med til Norge så det er en god stund til jeg får det men har en del andre ting å optimalisere i mellomtiden.
Målingene de gjorde, viste at kaldt vann hadde 8ppm, kokt vann 4, men ved innmesk økte dette pga den store kontaktflaten. Med tilsetninger kan man komme under 1ppm, som er målet.Vil det være en (merkbar) forskjell på å bare koke vannet først, og så pumpe det inn fra bunn, uten å tilsette noe til vannet, kontra det å bare helle ei bøtte med vann oppi meskekjelen?
Målingene de gjorde, viste at kaldt vann hadde 8ppm, kokt vann 4, men ved innmesk økte dette pga den store kontaktflaten. Med tilsetninger kan man komme under 1ppm, som er målet.
Hvis du bruker 30mg/l natriummetabisulfitt, og du f.eks. skal lage no sparge med 30 liter vann totalt, blir det 900mg. En camden tablet fra Young's har 440mg, så det blir to knuste tabletter i forhåndskokt vann. Egentlig enklere enn mange tror.
Disse gode resultatene med gjæring under trykk. Kan en ikke regne med at forbedringen her er at en ikke CC'er og tapper med oksideringen det medfører?
Trykket har vel ingenting å si for resultatet.
Vil det være en (merkbar) forskjell på å bare koke vannet først, og så pumpe det inn fra bunn, uten å tilsette noe til vannet, kontra det å bare helle ei bøtte med vann oppi meskekjelen?
Her er en tråd om cornical http://forum.germanbrewing.net/viewtopic.php?t=420Kanskje denne er nyttig: http://www.blichmannengineering.com/products/cornical