1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Low Dissolved Oxygen Brewing

En tråd i 'Brygging' startet av johanw, 13 Jun 2016.

  1. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    @bjartenataas kunne vi forsøkt å lage en lodo sammen? Har garasje med 60 liters 3 kjelers bryggeri, og en haug med corny. Bryggeri har herms og en lukket kjøleboks som jeg skal lage et flytende lokk på. Er usikker på om vi egentlig trenger en spunding valve da dette kan erstattes av tilsyn under sekundærgjæringen og manuell trykkavlastning?
     
  2. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ingen dum idé, kunne pønsket på noe, men tar forbehold for tidsklemme og intolerant kone. Hvilken oppskrift har du i tankene? Og hvilken vannprofil.

    Enig i det med spunding valve.
     
  3. joshua

    joshua
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Uenig i det med spunding valve selv. Kanskje med en lys lager med lav gjæringstemperatur, men med en ale på de dagene som er mest aktive, tror jeg at det kommer mye trykk ut dagen når man er på jobb, etc.
     
  4. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Planen er å gjære ut de siste 5 til 10 poengene på corny. Hovegjæringen blir nok i plastbøtter.
     
  5. joshua

    joshua
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvordan skal du måle det, eller skal du bare gjette?

    Jeg har nettopp spurt de på homebrewtalk (de som skrev pdf-en) hva ville blitt den beste metoden hvis jeg ikke kan gjære i et fat.
     
  6. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fast ferment test
     
    joshua liker dette.
  7. joshua

    joshua
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg leste litt om den, men forsto ikke helt poenget (og det var på engelsk!). Hve hjelper det med?
     
  8. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  9. joshua

    joshua
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Men da må man måle hele tiden, ikke sant? og hver gang man måler, hvis man bruker bøtte, er det mulighet for oksygen til å komme inn?
     
  10. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Med kran kommer det ikke nødvendigvis luft inn. Hvis du ikke har kran kan du spraye inn co2, men det blir en del blanding med luft likevel.
     
  11. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    RETBergen liker dette.
  12. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nice, er den grei å justere inn eller? Kan en paralellkoble 3 corny på en slik? burde vel gå greit?
     
  13. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ikke så viktig med hva vi brygger, noe som er avslørende for oksidering kanskje, pils, helles, pale ale. Vannprofil må vi lære oss. Jeg gjør noen testbrygg først, for å se at jeg kan få til de forskjellige endringene og oppfinnelser.
     
    bjartenataas liker dette.
  14. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvor stor synd er det å tilføre litt sukker for å sikre at gjæringen fremdeles holder på, eks når brygget nærmer seg utgjæret og en overfører til corny? Snakker ikke om mye her, men en slant som sikrer CO2 produksjon.
     
  15. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sikkert greit, men enda bedre med en liten humlet starter, hjelper også til med opprydningarbeid.
     
  16. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Jeg har bare testkjørt den litt og den er lett å justere, nøyaktigheten på manometeret vet jeg ikke om er helt 100%.
    Parallellkoble vet jeg ikke, det går sikkert. Her du en skisse? For jeg klarte ikke helt å se for meg 3 corny paralellkoblet...
     
  17. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  18. CupCayk

    CupCayk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hedmark
    [​IMG]

    Da skal det bli spennende å teste dette

    Sent fra min SM-A310F via Tapatalk
     
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    2-5 g pr 100 liter, håper du har en god vekt :)
     
  20. CupCayk

    CupCayk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hedmark
    har en veldig god vekt :) den måler 0,01g
     
    joshua liker dette.

Del denne siden