Hei.
Vi prøvde oss på et nytt brygg, etter at det nok ble litt kløning første gangen. Denne gangen med noe som skal ligne på en "Farris bruun porter" i Moderne hjemmebrygging, med en drøy kilo mørk maltekstrakt og resten lys. Måtte bytte ut noen ingredienser som vi ikke fikk tak i, og bruker Safale S-04. OG ble i underkant av 1050.
Etter en dag gjæret det ut gjennom vannlåsen, og siden har det ploppet fra jevnt og trutt. Nå, etter drøyt to uker, er vi vel nede i plopping hvert tredje minutt eller noe slikt. Men hydrometeret viser 1020, som jeg antar fortsatt er for høyt til at jeg kan ha det over på flaske (?).
Bør jeg la det stå enda en uke?
Roar.
Vi prøvde oss på et nytt brygg, etter at det nok ble litt kløning første gangen. Denne gangen med noe som skal ligne på en "Farris bruun porter" i Moderne hjemmebrygging, med en drøy kilo mørk maltekstrakt og resten lys. Måtte bytte ut noen ingredienser som vi ikke fikk tak i, og bruker Safale S-04. OG ble i underkant av 1050.
Etter en dag gjæret det ut gjennom vannlåsen, og siden har det ploppet fra jevnt og trutt. Nå, etter drøyt to uker, er vi vel nede i plopping hvert tredje minutt eller noe slikt. Men hydrometeret viser 1020, som jeg antar fortsatt er for høyt til at jeg kan ha det over på flaske (?).
Bør jeg la det stå enda en uke?
Roar.