Da er det bare til å glede segVi har også denne til gjæring så det var godt å høre
Du får holde oss oppdatert om den wheat pouchen. Har hatt lyst til å prøve den også en stund. Altfor mye øl å brygge , for lite plass til alle bøttene jeg vil ha,blir bare en om gangen her. Også er det jo dette med flaskene da. Kan jo ikke ha.mange 100 flasker overalt heller.Jeg satt en Bavaria Wheat pouch før i dag, og det er allered liv i gjæringslåsen!
Lover jo veldig bra.
Kan passe fint med et slikt øl nå i månedene fremover,
Har også en American Pale Ale pouch liggende som skal settes om en stund.
Hvordan ble pink grapefrukt IPAen? Høres interessant ut. Verdt å prøve?Har en Mangrove Jack's Pils og en Pink grapefruit IPA på gang nå..
Pilsen hadde OG på 1.050, grapefruit IPA OG 1.046
Tenkte jeg skulle teste ut NZ Pale Ale og Raspberry Mango cider når de andre er ferdig flaska
Blir nok drikkevarer gjennom sommeren da ;D
Prøvde du å CC før flasking?Jeg har laget NZ pale ale og NZ lager, synes begge er gode, men har en karakteristisk smak hos de begge som jeg lurer på om er bismak av ekstrakt? (De er nok ganske like øl så kan være det og).
De er begge veldig uklare (i mangel av bedre ord). Jeg brukte Brewers clarex på siste uten at jeg ser forskjell. Mine allgrain blir krystallklare. Har en APA på vei nå, spent på om de og er uklare og har denne «bismaken».
Opplever dere en gjenkjennelig smak på ekstraktsett? Får dere de klare?
Kan smaken jeg kjenner være DME?
Jeg har aldri hatt noe problem med klaring av disse settene. 14 dager til gjæring, tørrhumling på dag 8-9, så over i flaskebøtte med sukkerlake. Pleier å være krystallklar på 2 uker. Har smakt en litt plagsom ettersmak på noen av 1 boks settene men kan ikke si å ha merket det samme fra posene. Har prøvd nz pale ale og AMerican pale ale. Var litt treig med å sette APAen så tror gjæren ikke var like god. Den gjæret ikke skikkelig ut hos meg. M15 gjær. Stoppet helt opp på 1018Jeg har laget NZ pale ale og NZ lager, synes begge er gode, men har en karakteristisk smak hos de begge som jeg lurer på om er bismak av ekstrakt? (De er nok ganske like øl så kan være det og).
De er begge veldig uklare (i mangel av bedre ord). Jeg brukte Brewers clarex på siste uten at jeg ser forskjell. Mine allgrain blir krystallklare. Har en APA på vei nå, spent på om de og er uklare og har denne «bismaken».
Opplever dere en gjenkjennelig smak på ekstraktsett? Får dere de klare?
Kan smaken jeg kjenner være DME?
Tøft. Tar kanskje å prøver noe sånt selv pilsner skal jo ikke være så spennende da tenker på noe til samboeren siden hun ikke er videre begeistret for humlerike øl. Blir pilsneren noe i duren av butikk øl?Ja har prøvd begge. MJ pilsner var ikke så spennende.
Helles var god, lagde den med belgisk fersk gjær (husker ikke hvilken) og den smakte ganske likt som nøgne Ø blonde Ville nok tilsatt litt hvete pilsner dme om jeg skulle laget den en gang til.
Har også prøvd å lage amerikansk hveteøl med den den tyske hveteølen som utgangspunkt. 100 gram humle, 40 gram på 10 min og 60 på whirlpool, og US05 som gjær. Ikke helt ferdig karbonert enda men virker veldig lovende.
Jeg har aldri hatt noe problem med klaring av disse settene. 14 dager til gjæring, tørrhumling på dag 8-9, så over i flaskebøtte med sukkerlake. Pleier å være krystallklar på 2 uker. Har smakt en litt plagsom ettersmak på noen av 1 boks settene men kan ikke si å ha merket det samme fra posene. Har prøvd nz pale ale og AMerican pale ale. Var litt treig med å sette APAen så tror gjæren ikke var like god. Den gjæret ikke skikkelig ut hos meg. M15 gjær. Stoppet helt opp på 1018
Husker en del chillhaze den første uken. Gi dem tid. Jeg har ikke lagret i kjøleskapet da. Bare I kaldt rom.Hmm, rart mine er såpass tåkete. Den første var med omstikk med sukkerlake og deretter flasking, Nr 2 rett på fat. Stått i kjøleskap lenge på 1-2 grader så burde klarnet. Begge like uklare.
Spennende å se på den neste.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Husker en del chillhaze den første uken. Gi dem tid. Jeg har ikke lagret i kjøleskapet da. Bare I kaldt rom.