1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

meskeeksperiment 64 vs 72 grader

En tråd i 'Brygging' startet av TorfinnS, 23 Feb 2019.

 1. TorfinnS

  TorfinnS
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Båtsfjord
  Kom over dette eksperimentet:
  The Mash: High vs. Low Temperature | exBEERiment Results!

  Han sier han ikke greier å smake forskjell på et øl mesket på så forskjellige mesketemperaturer. FG på 1,005 vs 1,014 og abv på 4,4 vs 3,4. Heller ikke smakspanelet greide det. Merkelige greier. Har mesketemperatur så lite å si?
   
 2. Holmentoppen

  Holmentoppen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Ski
  Hm, det bekrefter vel antagelsen om at denne gjengen aldri klarer å kjenne forskjell på noe som helst. Er ikke konklusjonen på disse eksperimentene at man stort sett kan ta alle mulige snarveier uten at det kjennes i det ferdige ølet?
   
  TorfinnS og RealGone liker dette.
 3. RealGone

  RealGone
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Hordaland
  De merker hverken forskjell på:
  Porter og pils
  Black Sabbath eller Justin Timberlake
  Tettnang eller Mosaic
  Gråstein eller silke
  Mora eller dattera
  :cool::D
   
 4. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Jeg er ikke så sikker på at resultatet er så galt. Jeg har sjøl tenkt en del ganger at det er rart hvor tørt et øl som er mesket høyt, kan smake. Jeg tror det kommer mye an på hva slags gjær man bruker. I exbeerimentet brukte de wyeast 1056, og den gjærer jo godt ut.

  Jeg har noe som jeg tror jeg må kalle en tørr stout nå - var tenkt som en brown ale:confused: - som jeg mesket på 69 +72 grader. Den gikk fra 1.044 til 1.012 med wlp013, og den smaker tørt. Jeg tviler på at den hadde vært særlig forskjellig om jeg hadde mesket den på 64, bortsett fra at den sjølsagt hadde gjæret lenger ned. Med Wyeast 1318 hadde den nok endt høyere, og antakelig hatt et snev av sødme. Med den gjæren tror jeg at jeg skulle kjent forskjell på et øl mesket på høy temperatur, og det samme mesket lavt.
   

Del denne siden