B
BjarneHB
Etter at jeg fikk mikroskop til bursdagen min i høst et Amscope med kamera og leste boken Yeast har jeg startet å se litt nærmere på gjæren jeg bruker. Jeg har også skaffet et hemosytometer og div kjemikalier. Nå tar jeg bilde av alle gjærene jeg bruker når de er nye og sammenligner de ved gjenbruk. Allerede nå har jeg avlyst gjenbruk flere ganger siden jeg har oppdaget unaturlige ting som jeg tror er bakterier i gjæren.
Viabilitet er den viktikste faktoren for meg som hjemmebrygger. Det jeg ønsker å vite om gjæren min, er hvor mange % celler som lever? Men å finne det svaret er ikke lett.
Jeg har lest om metylene blått som ikke duger under 90-80% . men for meg som hjemmebrygger lagrer jeg gjæren ofte lenger enn to tre dager og da er viabiliteten ofte lavere enn dette. Men etter å ha lest boken Brewing Yeast Fermentation Performance av Katherine Smart har jeg forstått at metylene blått er en dorlig idikator på viabilitet. Men alkaline metylene blått og ikke minst alkaline metylene fiolett er en mye bedre metode å måle viabilitet. Celletelling er noe jeg enda ikke har testet, jeg har kjøpt 2 hemocytometere men mangler pasteur pipetter eller lignende til å fylle de.
Når en amatør som meg starter med noe så komplisert som dette stiller det seg mange spørsmål Bare bruken av et såpass komplisert mikroskop kan jo skremme alle amatører så er det noen som har noen tips.
Hvor kan man kjøpe kjemikalier som metylene blått metylene fiolett 3RAX ?
Hvordan lager man Glycine buffer og videre Alkaline Metylene Blått /Fiolett?
Hvor kan man kjøpe pipetter ol
Håper dette kan bli en tråd hvor vi kan utveksle informasjon om bruk av mikroskop gjærtelling viabilitet osv.
Viabilitet er den viktikste faktoren for meg som hjemmebrygger. Det jeg ønsker å vite om gjæren min, er hvor mange % celler som lever? Men å finne det svaret er ikke lett.
Jeg har lest om metylene blått som ikke duger under 90-80% . men for meg som hjemmebrygger lagrer jeg gjæren ofte lenger enn to tre dager og da er viabiliteten ofte lavere enn dette. Men etter å ha lest boken Brewing Yeast Fermentation Performance av Katherine Smart har jeg forstått at metylene blått er en dorlig idikator på viabilitet. Men alkaline metylene blått og ikke minst alkaline metylene fiolett er en mye bedre metode å måle viabilitet. Celletelling er noe jeg enda ikke har testet, jeg har kjøpt 2 hemocytometere men mangler pasteur pipetter eller lignende til å fylle de.
Når en amatør som meg starter med noe så komplisert som dette stiller det seg mange spørsmål Bare bruken av et såpass komplisert mikroskop kan jo skremme alle amatører så er det noen som har noen tips.
Hvor kan man kjøpe kjemikalier som metylene blått metylene fiolett 3RAX ?
Hvordan lager man Glycine buffer og videre Alkaline Metylene Blått /Fiolett?
Hvor kan man kjøpe pipetter ol
Håper dette kan bli en tråd hvor vi kan utveksle informasjon om bruk av mikroskop gjærtelling viabilitet osv.