OlaM
Norbrygg-medlem
Eg har kjøpt boksemaskin, og har prøvd å finne ut av kva prosessen skal vera for modning/lagring av øl. Ideelt sett vil eg bokse direkte frå gjæringskar, ferdig karbonert. For veldig mange øltyper ser eg ikkje problemer med dette, men eg har ikkje klart å finne nokon som kan bekrefte at dette er OK for øl som skal modnes lenge.
Er det nokon som har erfaring eller skriftlige kilder som handler om dette? Eg finn mykje som handler om bulk vs flaske, men då er premisset stort sett naturlig karbonering og gjær i flaska.
Premisset er ufiltrert øl som har gjennomgått cold crash, direkte frå gjæringskar til boks. Alternativet er overføring til fat, med modning på fat i anbefalt tid før det blir tappa på boks.
Er det nokon som har erfaring eller skriftlige kilder som handler om dette? Eg finn mykje som handler om bulk vs flaske, men då er premisset stort sett naturlig karbonering og gjær i flaska.
Premisset er ufiltrert øl som har gjennomgått cold crash, direkte frå gjæringskar til boks. Alternativet er overføring til fat, med modning på fat i anbefalt tid før det blir tappa på boks.