Jeg har speidel og er meget fornøyd med det. Men jeg kjøper ikke argumentet med at speidel gir bedre og mer reproduserbart øl. God kontroll på meskingen kan en ha med enklere oppsett også. Og jeg tror ikke mange her inne vil være i stand til å kjenne forskjellen på et øl som har hatt ett avvik på ett par grader i en ti minutters tid. Så store er rett og slett etter min mening ikke utslagene av meskeprosessen. Min påstand er derfor at man får akkurat like godt øl med bratsberg og BB eller andre oppsett for den saks skyld.
Så hva er da greia med speidel. For min del er det automatiseringen kombinert med nøyaktigheten. Etter at jeg har satt inn malten kan jeg gjøre andre ting i rundt to timer (selv om jeg av og til er nede å sjekker likevel) i trygg forvisning om at alt går som det skal. Skyllingen går fort (kanskje for fort). Min påstand er at arbeidsmengden er vesentlig mindre med speidel. Det er rett og slett mye enklere og mye mindre jobb. Men at man nødvendigvis får bedre og mer reproduserbare øl er jeg i liten grad med på. Det krever noe mer å få kontroll på enklere oppsett, men slett ikke all verden det heller.
Min beste og viktigste investering for bedre og mer reproduserbare øl er et vinskap fra samsung. Med dette kombinert med påklistret termometer har jeg stålkontroll på gjæringstemperaturen. Det er for meg svært mye viktigere.
Ville jeg ha anbefalt Speidel. Hver dag hele uken.
mvh
Bårdd
Så hva er da greia med speidel. For min del er det automatiseringen kombinert med nøyaktigheten. Etter at jeg har satt inn malten kan jeg gjøre andre ting i rundt to timer (selv om jeg av og til er nede å sjekker likevel) i trygg forvisning om at alt går som det skal. Skyllingen går fort (kanskje for fort). Min påstand er at arbeidsmengden er vesentlig mindre med speidel. Det er rett og slett mye enklere og mye mindre jobb. Men at man nødvendigvis får bedre og mer reproduserbare øl er jeg i liten grad med på. Det krever noe mer å få kontroll på enklere oppsett, men slett ikke all verden det heller.
Min beste og viktigste investering for bedre og mer reproduserbare øl er et vinskap fra samsung. Med dette kombinert med påklistret termometer har jeg stålkontroll på gjæringstemperaturen. Det er for meg svært mye viktigere.
Ville jeg ha anbefalt Speidel. Hver dag hele uken.
mvh
Bårdd