Når er dunken utgjæret?

Nøkleby

Norbrygg-medlem
Hei alle ølentusiaster, her kommer nok et ferskingspørsmål som sikkert  har vært stilt flere ganger. Jeg kjøpet et ekstrkatsett i fra Per Inge og sitter nå og venter på at dunkene skal gjære ut. Men når er den ferdig utgjæret? Det bobler et par ganger i minuttet nå etter 5-6 dager.  Jeg vil helst slippe å få flaskeraketter hvis jeg tilsetter sukker for tidlig og tapper på flaske.

Blir det helt stille i bøtta eller hvor ofte er det lov å boble før man tapper på flaske?,

Eirik Nøkleby
 
Ok ser man det. Det er forøvrig et maltekstrakt Pale Ale. kan det stå for lenge? Hvis jeg blir borte en uke eller litt mer for eksempel?
 
Dette er min metode for overgjæra øl:
La det stå ved gjærtemperatur (17 - 20 grader) til det er utgjæra, det tar ca 7 - 14 dager. Det skal være null aktivitet i gjærlåsen.
Sett så dunken kjølig ( 0-5 grader) i 1 -2 uker før du tapper på fat/flasker.
 
Tilbake
Topp