Nei, nei, nei! Utrivelig luft på øllet mitt! Hva er feil?

Hei hopp!

Nettopp startet å  flaske to fat med ferdig karbonert øl (en mild og en wit).  Begge øl har tilnærmet lik ufin luft. Begge lufter litt "småprupp" og kattpiss. (herlig kombo)
Hva kan være årsak til det?

DET RARE ER:
For begge slag øl har jeg tappet to fat av hver. Og jeg har flasket et fat av hver type for noen uker siden. Disse var uten noen som helst usmak/luft.

Men altså fat nr to av begge batcher har en ubehagelig lukt/smak. Alt ble fyllt samtidig fra gjæringskar. Eneste forskjellen er at de to siste fatene sto en dryg uke i gjæringsbua ca 15 grader mens de to første ble satt i tilnærmet 0 grader, og fat nr to var ikke helt fulle.

Hva kan være årsaken til forskjell?

mvh ole  
 
hvis det første var kaldt under tapping og det andre ikke så kan jo det gjøre noe med lukta
samme gjer?
er lov å håpe det blir bedre etter ett par uker kjølig
 
Jeg synes dette høres ut som infeksjon. Når de fatene som har stått lengst også har stått varmest og er de som har usmak, så virker det som en infeksjon som har fått utvikle seg i disse fatene, men er begrenset i fatene som stod kaldt.
 
Tilbake
Topp