NM 06 LA1 - Bamberger Rauchweiss - Espen Lothe

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Whiteout Weizen Bamberger Rauchweiss
Øltype: X. Annen: Bamberger Rauchweiss
Antall poeng i konkurransen: 43,67 av 50
OG: 1056
FG: 1014
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 17 IBU
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum:  26 l

Malt & sukker
3700 gram  66,1 %    Hvetemalt            ? EBC   
1900 gram  33,9 %    Røkt malt Weyermann  ? EBC

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
30 min    40 gr C
60 min    67 gr C

Humle
47 gram    Saaz  3,3 % alfa  pellets  koketid 90 min

Krydder og andre tilsetninger

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Wyeast 2068 Weihenstephan Weizen Flytende gjær

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    7 dager ved 19 gr C
Modning/sekundærgjæring  14 dager ved 18 gr C
Lagring                  30 dager ved  8 gr C

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 03.01.2006
Tappedato:  27.01.2006

Kommentar: [/size][/tt]
 
Dette så spennende ut! på bakke brygg har de kun gjær fra WLP. hvilken gjær skal jeg gå for da?
 
nonshaugen skrev:
Andre får korrigere meg, men jeg kan vel tenke meg at WLP630 Berliner Weisse vil gjøre susen??

WLP630  er nok et godt stykke unna å være rett hvis tanken var å erstatte Wyeast 3068. (Ser ut til at det står feil i oppskriften siden Wyeast  2068 ikke eksisterer)

WLP300 er vel det som regnes som en erstatter, ut i fra den infoen jeg finner på det store internettet.
 
Tilbake
Topp