1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 07 SS1 - Belgisk tripel - Espen Lothe

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 5 Apr 2007.

  1. D Fuglseth

    D Fuglseth
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Har ikke brygget akkurat denne, men en lignende Duvel-øl. Vi ventet med å tilsette sukkeret til 48 t. Da opplevde vi at gjæringen stanset i 2-3 dager, for så å fortsette igjen, ble nervepirrende, og sant og si virket det som gjæren fikk sukkersjokk med denne fremgangsmåten... Neste brygg vil vi nok tilsette så mye som mulig sent i kokingen (opptil 10% av maltmengden), samt evt. porsjonere senere sukkertilsetning (feks 200 gr/dag).

    NB: har lest (og omtrentlig verifisert) at 1 pound sugar/5 gallons, gir cirka 9 poengs økning i SG. Vil du den skal øke med 14, blir mengden da (ca): 700 gr.
     
  2. Terje Dimmen

    Terje Dimmen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygget denne på mandag, er det noe i veien for og tappe av 1 ltr og koke opp sammen med sukkeret. For så og tømme det tilbake i gjæringskaret.
     
  3. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Bruk vann.
     
  4. VenndØL

    VenndØL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tenker jeg vil prøve denne
    330 dager lagring... Kan det stemme ?
     
  5. julius

    julius
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansund
    Absolutt, og gjerne lengre ☺
     
  6. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Tripel trenger en del lagring for å bli kvitt spritpreget, og å bli smooth og fin. Kanskje er du der etter 3 måneder med litt flaks, kanskje tar det et halvt år, og kanskje tar det et år. Smak med 3 måneders intervaller.
     
  7. VenndØL

    VenndØL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Imponerende, da må jeg finne et stabilt kaldt rom
     
  8. Raymond Fladseth

    Raymond Fladseth
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvilke erfaringer har folk med denne oppskriften? Min hadde OG1.080 og fg 1.011. Gjæret på 20 grader hele forløpet.Noe, jeg ikke har opplevd før eller etter, gikk galt med karboneringen og øllet er for flatt. Skummet dør med en gang. Tilsatte 8g og lot det stå 20 dager i romtemp, satte det så til lagring. Nå har det stått i 7 måneder. Ligner ikke bøvelen, men det er ikke så overaskende siden jeg brukte wlp 530. Tror uansett det ville blitt bedre med høyere karbonering
     

Del denne siden