1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

NM 07 SS1 - Belgisk tripel - Espen Lothe

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 5 Apr 2007.

 1. D Fuglseth

  D Fuglseth
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Bergen
  Har ikke brygget akkurat denne, men en lignende Duvel-øl. Vi ventet med å tilsette sukkeret til 48 t. Da opplevde vi at gjæringen stanset i 2-3 dager, for så å fortsette igjen, ble nervepirrende, og sant og si virket det som gjæren fikk sukkersjokk med denne fremgangsmåten... Neste brygg vil vi nok tilsette så mye som mulig sent i kokingen (opptil 10% av maltmengden), samt evt. porsjonere senere sukkertilsetning (feks 200 gr/dag).

  NB: har lest (og omtrentlig verifisert) at 1 pound sugar/5 gallons, gir cirka 9 poengs økning i SG. Vil du den skal øke med 14, blir mengden da (ca): 700 gr.
   
 2. Terje Dimmen

  Terje Dimmen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Brygget denne på mandag, er det noe i veien for og tappe av 1 ltr og koke opp sammen med sukkeret. For så og tømme det tilbake i gjæringskaret.
   
 3. Ole Mørkved

  Ole Mørkved
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Trondheim
  Bruk vann.
   
 4. VenndØL

  VenndØL
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Tenker jeg vil prøve denne
  330 dager lagring... Kan det stemme ?
   
 5. julius

  julius
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Kristiansund
  Absolutt, og gjerne lengre ☺
   
 6. cjohansen

  cjohansen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppegård
  Tripel trenger en del lagring for å bli kvitt spritpreget, og å bli smooth og fin. Kanskje er du der etter 3 måneder med litt flaks, kanskje tar det et halvt år, og kanskje tar det et år. Smak med 3 måneders intervaller.
   
 7. VenndØL

  VenndØL
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Imponerende, da må jeg finne et stabilt kaldt rom
   
 8. Raymond Fladseth

  Raymond Fladseth
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hvilke erfaringer har folk med denne oppskriften? Min hadde OG1.080 og fg 1.011. Gjæret på 20 grader hele forløpet.Noe, jeg ikke har opplevd før eller etter, gikk galt med karboneringen og øllet er for flatt. Skummet dør med en gang. Tilsatte 8g og lot det stå 20 dager i romtemp, satte det så til lagring. Nå har det stått i 7 måneder. Ligner ikke bøvelen, men det er ikke så overaskende siden jeg brukte wlp 530. Tror uansett det ville blitt bedre med høyere karbonering
   

Del denne siden