NM 10 SS3 - Eydehavner Sørlanssommer Spesial - Kai Berthelsen (Eydehavn)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Eydehavner Sørlandssommer Spesial (ESS)
Kode: QRK555
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 31,66 av 50
OG: 14,7
FG: 2,5
Beregnet bitter: 20,8 IBU, målt.
Vørtermengde: 100 l
Sluttvolum:    94 l

Malt & sukker
20000 gram 100 % Weyermann pilsnermalt 3 EBC

Vann
45-50L l til innmesking
60-70L l til skylling

Meskeskjema
50 min 66 °C

Kommentar til mesking: Har brygget en Lys Export 6,9% (% og IBU målt på Arendal Bryggeri). Mine målinger tatt med Sacharometer.

Humle
76 gram Spalt Spalter typ 45 Pellet 8,5 %-alfa 90 min
76 gram Saaz                 Pellet 3,4 %-alfa  8 min

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Undergjær Flytende 750 ml
Kommentar til gjær: 2.generasjon Tuborg-gjær fra Arendals Bryggeri

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring:   19 dager ved      9 grader
Modning/sekundærgjæring:  7 dager ved ca. 20 grader
Lagring:                 60 dager ved      5 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato:  7.10.2009
Tappedato:  25.10.2009

Kommentar: Norsk lys export på 6.9%. 320 g brunt sukker til priming.[/tt]
 
Tilbake
Topp