[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Eydehavner Sørlandssommer Spesial (ESS)
Kode: QRK555
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 31,66 av 50
OG: 14,7
FG: 2,5
Beregnet bitter: 20,8 IBU, målt.
Vørtermengde: 100 l
Sluttvolum: 94 l
Malt & sukker
20000 gram 100 % Weyermann pilsnermalt 3 EBC
Vann
45-50L l til innmesking
60-70L l til skylling
Meskeskjema
50 min 66 °C
Kommentar til mesking: Har brygget en Lys Export 6,9% (% og IBU målt på Arendal Bryggeri). Mine målinger tatt med Sacharometer.
Humle
76 gram Spalt Spalter typ 45 Pellet 8,5 %-alfa 90 min
76 gram Saaz Pellet 3,4 %-alfa 8 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Undergjær Flytende 750 ml
Kommentar til gjær: 2.generasjon Tuborg-gjær fra Arendals Bryggeri
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 19 dager ved 9 grader
Modning/sekundærgjæring: 7 dager ved ca. 20 grader
Lagring: 60 dager ved 5 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 7.10.2009
Tappedato: 25.10.2009
Kommentar: Norsk lys export på 6.9%. 320 g brunt sukker til priming.[/tt]
Navn på brygget: Eydehavner Sørlandssommer Spesial (ESS)
Kode: QRK555
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 31,66 av 50
OG: 14,7
FG: 2,5
Beregnet bitter: 20,8 IBU, målt.
Vørtermengde: 100 l
Sluttvolum: 94 l
Malt & sukker
20000 gram 100 % Weyermann pilsnermalt 3 EBC
Vann
45-50L l til innmesking
60-70L l til skylling
Meskeskjema
50 min 66 °C
Kommentar til mesking: Har brygget en Lys Export 6,9% (% og IBU målt på Arendal Bryggeri). Mine målinger tatt med Sacharometer.
Humle
76 gram Spalt Spalter typ 45 Pellet 8,5 %-alfa 90 min
76 gram Saaz Pellet 3,4 %-alfa 8 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Undergjær Flytende 750 ml
Kommentar til gjær: 2.generasjon Tuborg-gjær fra Arendals Bryggeri
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 19 dager ved 9 grader
Modning/sekundærgjæring: 7 dager ved ca. 20 grader
Lagring: 60 dager ved 5 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 7.10.2009
Tappedato: 25.10.2009
Kommentar: Norsk lys export på 6.9%. 320 g brunt sukker til priming.[/tt]