1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 SS3 - Eydehavner Sørlanssommer Spesial - Kai Berthelsen (Eydehavn)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Eydehavner Sørlandssommer Spesial (ESS)
    Kode: QRK555
    Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
    Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
    Antall poeng i konkurransen: 31,66 av 50
    OG: 14,7
    FG: 2,5
    Beregnet bitter: 20,8 IBU, målt.
    Vørtermengde: 100 l
    Sluttvolum:    94 l

    Malt & sukker
    20000 gram 100 % Weyermann pilsnermalt 3 EBC

    Vann
    45-50L l til innmesking
    60-70L l til skylling

    Meskeskjema
    50 min 66 °C

    Kommentar til mesking: Har brygget en Lys Export 6,9% (% og IBU målt på Arendal Bryggeri). Mine målinger tatt med Sacharometer.

    Humle
    76 gram Spalt Spalter typ 45 Pellet 8,5 %-alfa 90 min
    76 gram Saaz                 Pellet 3,4 %-alfa  8 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: øvrig Undergjær Flytende 750 ml
    Kommentar til gjær: 2.generasjon Tuborg-gjær fra Arendals Bryggeri

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:   19 dager ved      9 grader
    Modning/sekundærgjæring:  7 dager ved ca. 20 grader
    Lagring:                 60 dager ved      5 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato:  7.10.2009
    Tappedato:  25.10.2009

    Kommentar: Norsk lys export på 6.9%. 320 g brunt sukker til priming.[/tt]
     

Del denne siden