1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 11 MA2 - Dovregubbens Porter - Vetle Heldal (Skien)

En tråd i 'Mørk ale' startet av Webmaster, 24 Apr 2011.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Dovregubbens porter

    Hovedklasse: 4. Mørk ale
    Øltype: 4.F. Porter

    OG: 1060
    FG: 1013
    Beregnet bitter: 30 IBU, med formel 'Annen'.
    Vørtermengde: 27 l
    Sluttvolum:   18 l

    Malt & sukker
    5600 gram pale malt
    950 gram münchenermalt

    230 gram crystal malt
    380 gram sjokolademalt
    320 gram roasted barley

    Meskeskjema
    90 min 66-67 °C

    Humle
    13 gram Centennial 8.7 %-alfa 60 min
    26 gram Challenger 5.6 %-alfa 60 min
    29 gram Challenger 5.6 %-alfa 20 min


    30 gram EKG        4,8 &-alfa  0 min

    Øvrige krydde/tilsetninger
    5 gram CaCO3 i mesken

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Danstar Nottingham, tørr

    Kommentar til gjær: 11 gram

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:   Ikke oppgitt

    Modning/sekundærgjæring: Ikke oppgitt
    Lagring:                 Ikke oppgitt

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 07.09.2010
    Tappedato:  19.09.2010
     
  2. Bendik Slind

    Bendik Slind
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Malvik
    Brygger denne i dag, men døper den til #Porter Bjørndalen#  :amen:
     
  3. Gunnar84

    Gunnar84
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    noen som vil anbefale en god white labs gjær til denne?
     
  4. Endre A. Eriksen

    Endre A. Eriksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vest-Agder
    Feks wlp007. har fått meget bra porter med den.
     

Del denne siden