1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 2018 - bedømming av øl i Oslo

En tråd i 'NM i hjemmebrygging' startet av Einar Michelsen, 22 Feb 2018.

  1. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    All respekt for jobben de gjør! Null tvil om det. Det er meget dyktige folk som gjør denne jobben og de er proffe som få! Håndskriftsferdigheter derimot... ;)
     
    Einar Michelsen liker dette.
  2. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    loebrygg og erikraude liker dette.
  3. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Kommer det i tillegg opp en statusoppdatering der når ølet er bedømt?
     
  4. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styremedlem

    Bosted:
    Oppegård
    Nei.

    Resultatene kommer på hjemmesiden.
     
  5. Mortenpip

    Mortenpip
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lier
    Spent på når resten av resultatene kommer jeg:rolleyes::rolleyes:
     
    stigus og erikraude liker dette.
  6. Keyakoo

    Keyakoo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Lurer mest på om de som dømte NEIPA egentlig liker NEIPA. Her var det mye slakt..
     
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hvis du ser på kommentarene så er det jo preg av tydlige feil. Hvis et øl er astringent så er det uavhengig av klasse, en enkelt dommer ga flere "oppkast"-kommentarer, får man preg av oppkast så er jo ikke det bra uansett stil. Andre dommere vil kanskje skrive noe annet enn "oppkast" dog, man må lete og tolke. Mye som var syrlig og. Ingenting av dette hører hjemme i en NEIPA.
     
  8. Keyakoo

    Keyakoo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Helt enig, Miguel, en øl med feil og usmaker skal selvfølgelig dømmes nord og ned. Men. Det jeg reagerte på er at samtlige innsendte har fått kommentarer som "oppkast" og andre feil, og av 10-15 innsendte var der kun en som gikk videre med sine skarve 25 poeng. Sendte selv inn en NEIPA som jeg vet ikke har smak av hverken oppkast eller andre interessante trekk som blir nevnt (og jeg har både dommerkurs og usmakkurs under beltet). Er langt fra ute etter en krangel, bare reagerer på at samtlige NEIPA'er har fått disse tilbakemeldingene. Står heller ikke her og påstår at min NEIPA var verdens beste, men oppkast var den langt i fra.
     
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det er jo egentlig et godt poeng.
     
  10. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi kan slå fast at NEIPA kan vi ikke brygge. Snittkarakteren er 19 mens snittet for alle øl er på 26. Med oppkast, aceton og plaster kan det ikke bli mye poeng. Barley Wine derimot tar vi på strak arm. Her ligger snittet på 37 poeng. Ingen tvil om hvor vi hjemmebryggere klarer stilkravet!
     
    #30 Birhanen, 14 Mar 2018
    Sist redigert: 14 Mar 2018
  11. stigus

    stigus
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Løvenstad
    Da ser jeg det er kommet noen flere flights fra oslobedømmingen. Savner en del kategorier - jeg antar lagere av ymse slag og saison dømmes andre steder, og at de ikke har lastet opp noe enda. Følger de omtrentlig samme skjema som Oslo?
     
  12. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg skjønner tydeligvis ikke åssen dette funker. @Einar Michelsen, kunne du eller @gustavf eller noen forklart det for meg, med korte, enkle ord? Hva betyr det at en øl er videre? Hva med intern rangering i hver klasse? Und su weiter.
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg har og et spørsmål. Lurer på hvordan dette fungerer

    F.eks 6B, den mest populære klassen IPA, hvis jeg ikke har telt feil så er det 28 deltakere og 4 gikk videre. Tre flights.
    Klasse 9E Imperial Stout. 18 deltakere fem gikk videre. To flights.

    Færre bidrag i 9E, men flere gikk videre? Hvordan er dette satt opp?
     
  14. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    At en øl er videre betyr at det går videre fra innledende runde til finalen. Intern rangering i hvert flight er etter poeng. Det er ingen rangering av ølene i hele klassen, utover de som kommer til finalen.
     
  15. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Og finalene er pr klasse, eller samla for alle?
     
  16. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Se dokumenter Einar lenket til.
     
    Einar Michelsen liker dette.
  17. Salte

    Salte
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Hvor finner du Imp stout resultater?
     
  18. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Så det nå. Klassefinaler, da. :) Takk!
     
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Du må gå i dropboxen.
     

Del denne siden