Einar Michelsen
Norbrygg-medlem
Slik er NM delt inn:
Det gjennomføres bedømming på følgende steder (organisator i parentesen)
Typene som skal dømmes er spesifisert under hvert enkelt sted. Der kåres en norgesmester pr bokstav (klassefinale), og alle klassevinnerne, som får tittelen «Norgesmester i klasse....», deltar i finalen om tittelen «Årets hjemmebrygger».
Oslo (Einar Michelsen)
C (IPA): Engelsk IPA, Am. IPA, Sort IPA og New England IPA
D (lys ale): Eng Ordinary bitter, Eng best bitter, Eng strong bitter/Pale ale, Eng Golden ale, Am pale ale, California common/steam beer, Kölsch, Rød Irsk, Amerikansk Amber
E (mørk ale): Eng brown ale, Am brown ale, Eng dark mild, Altbier, Skotsk ale, Skotsk sterk ale, Eng Old / Strong ale, Eng Barley Wine og US Barley Wine
G (Imperial): Imperial IPA og Imperial Stout
I (Spesial/hvete/syrlig): Weizen(sydtysk), Dunkel Weizen, Belgisk Wit, Weizenbock, Trad. Norsk hjemmebrygg, Gueuze Lambic, Belgisk Frukt Lambic, Flamsk Rød, Flamsk Brun/Oud bruin, Berliner Weisse og Gose
Bodø (Svein Erik Moholt)
A (Lys Lager): Moderne Lys Lager, Internasjonal lager, Tsjekkisk pils, Tysk pils, Munchener Helles og Norsk Pilsner butikk-klasse
Trondheim (Ørjan Rabben Kristiansen/Frode Krogstad)
H (Belgisk): Belgisk Blond, Lys sterk Belgisk Ale, Biere de Garde, Saison, Belgisk Dubbel/Bruin og Mørk sterk Belgisk Ale
Grenland (Alf Vegard Knutsen)
B (Mørk Lager): Moderne mørk lager, Wiener, Märzen, Munchener Dunkel, Mørk Tsjekkisk pils, Schwartz bier, Klasssisk Røykøl, Helles Bock/maibock, Bock, Doppel Bock, Eisbock og Klassisk norsk juleøl
Grimstad (Geir Hovind)
F (Porter/Stout): Dry Stout, Sweet Stout, Oatmeal Stout, Porter, Moderne Porter/Stout, Foreign Extra Stout, Baltisk Porter og Irish Red Ale
Det gjennomføres bedømming på følgende steder (organisator i parentesen)
Typene som skal dømmes er spesifisert under hvert enkelt sted. Der kåres en norgesmester pr bokstav (klassefinale), og alle klassevinnerne, som får tittelen «Norgesmester i klasse....», deltar i finalen om tittelen «Årets hjemmebrygger».
Oslo (Einar Michelsen)
C (IPA): Engelsk IPA, Am. IPA, Sort IPA og New England IPA
D (lys ale): Eng Ordinary bitter, Eng best bitter, Eng strong bitter/Pale ale, Eng Golden ale, Am pale ale, California common/steam beer, Kölsch, Rød Irsk, Amerikansk Amber
E (mørk ale): Eng brown ale, Am brown ale, Eng dark mild, Altbier, Skotsk ale, Skotsk sterk ale, Eng Old / Strong ale, Eng Barley Wine og US Barley Wine
G (Imperial): Imperial IPA og Imperial Stout
I (Spesial/hvete/syrlig): Weizen(sydtysk), Dunkel Weizen, Belgisk Wit, Weizenbock, Trad. Norsk hjemmebrygg, Gueuze Lambic, Belgisk Frukt Lambic, Flamsk Rød, Flamsk Brun/Oud bruin, Berliner Weisse og Gose
Bodø (Svein Erik Moholt)
A (Lys Lager): Moderne Lys Lager, Internasjonal lager, Tsjekkisk pils, Tysk pils, Munchener Helles og Norsk Pilsner butikk-klasse
Trondheim (Ørjan Rabben Kristiansen/Frode Krogstad)
H (Belgisk): Belgisk Blond, Lys sterk Belgisk Ale, Biere de Garde, Saison, Belgisk Dubbel/Bruin og Mørk sterk Belgisk Ale
Grenland (Alf Vegard Knutsen)
B (Mørk Lager): Moderne mørk lager, Wiener, Märzen, Munchener Dunkel, Mørk Tsjekkisk pils, Schwartz bier, Klasssisk Røykøl, Helles Bock/maibock, Bock, Doppel Bock, Eisbock og Klassisk norsk juleøl
Grimstad (Geir Hovind)
F (Porter/Stout): Dry Stout, Sweet Stout, Oatmeal Stout, Porter, Moderne Porter/Stout, Foreign Extra Stout, Baltisk Porter og Irish Red Ale