Hallstein skrev:Gahr, jeg har en pakke Danstar Nottingham + en pakke Safale-04. Hvilken ville du brukt til den oppskrifta du nevnte? Ville du evt. endra mesketemp med disse gjærene?
Gahr skrev:Mesking i 60 min. på 65 °C, 5 min. på 78 ° C. Gjæring på 19-20 °C i 10-14 dager, tørrhumle fra dag 5.
MagneFV skrev:Gahr skrev:Mesking i 60 min. på 65 °C, 5 min. på 78 ° C. Gjæring på 19-20 °C i 10-14 dager, tørrhumle fra dag 5.
Vil det si at den siste humlen skal være i dunken i 5-9 døgn?
hanskr skrev:Jeg er godt fornøyd med denne oppskriften vi har brukt på vår ESB. Hvor lik den er ogrinalen kan sikkert diskuteres Den kan justeres for farge om man ønsker det.
Champion Ale (Fullers ESB clone)
============
Batch size 25 l
Est. IBU: 34
Est. OG: 1.055
5,55 kg Pale Malt
0,50 kg Flaked Corn
0,25 kg Crystal Malt 85
12 g Challenger 60 min.
10 g Northdown 60 min.
10 g Target 60 min.
10 g Challenger 15 min.
10 g Northdown 15 min.
15 g East Kent Goldings 15 min.
10 g East Kent Goldings 2 min. (har også brygget uten å tilsette på 2 min)
60 min mesking på 66-67c, 15 min utmesk på 78c
60 min koking
Gjær
WLP002 English Ale
HansKr
AndreasG skrev:hanskr skrev:Jeg er godt fornøyd med denne oppskriften vi har brukt på vår ESB. Hvor lik den er ogrinalen kan sikkert diskuteres Den kan justeres for farge om man ønsker det.
Champion Ale (Fullers ESB clone)
============
Batch size 25 l
Est. IBU: 34
Est. OG: 1.055
5,55 kg Pale Malt
0,50 kg Flaked Corn
0,25 kg Crystal Malt 85
12 g Challenger 60 min.
10 g Northdown 60 min.
10 g Target 60 min.
10 g Challenger 15 min.
10 g Northdown 15 min.
15 g East Kent Goldings 15 min.
10 g East Kent Goldings 2 min. (har også brygget uten å tilsette på 2 min)
60 min mesking på 66-67c, 15 min utmesk på 78c
60 min koking
Gjær
WLP002 English Ale
HansKr
Hei
Tenkte å låne denne oppskriften for å brygge mitt andre øl, men det viser seg at lokal leverandør av råvarer ikke har "Northdown" på lager. Kan jeg erstatte denne med tilsvarende mengde Challenger for å oppnå samme IBU? Evt. andre løsninger for å få til drikkende øl?
Var ikke helt heldig med mitt første brygg, så er avhengig av at dette blir fulltreffer!
Mvh
Andreas