Rune81
Norbrygg-medlem
Hei, tørrgjæren hadde jeg i fordi WLP007 flokkulerer så inni granskauen fort. NØ brukte også tørrgjær for karbonering. Tror det skal være 1gram på 20 liter eller noe. Fant ut at det var vanskelig å måle opp 1gram så det blei litt på gefylen
Mulig jeg heiv i "whirpool"-humla noe tidlig, jeg heiv den i når det slutta og koke og kjølepumpa var igang. Det blir utrolig mye humletrub så kanskje det er lurt å bare hive alt i gjæringskaret og la det settle av seg der....
Du bør nok dobbeltmeske med BB30 ja. Har aldri gjort dette selv. Bare husk på at du får elendig utbytte på så lav mesketemperatur, så jeg hadde ikke mulighet til å skylle. Da hadde jeg ikke nådd OG...
Men ikke hiv malten når du koker #500. Det er fortsatt mye søtstoff igjen. kjør en mesking på litt høyere temp og skyll som vanlig. Jeg lagde en single hop med Cascade av restene, og den blei nydelig :yes:
Mulig jeg heiv i "whirpool"-humla noe tidlig, jeg heiv den i når det slutta og koke og kjølepumpa var igang. Det blir utrolig mye humletrub så kanskje det er lurt å bare hive alt i gjæringskaret og la det settle av seg der....
Du bør nok dobbeltmeske med BB30 ja. Har aldri gjort dette selv. Bare husk på at du får elendig utbytte på så lav mesketemperatur, så jeg hadde ikke mulighet til å skylle. Da hadde jeg ikke nådd OG...
Men ikke hiv malten når du koker #500. Det er fortsatt mye søtstoff igjen. kjør en mesking på litt høyere temp og skyll som vanlig. Jeg lagde en single hop med Cascade av restene, og den blei nydelig :yes: