Staro
Norbrygg-medlem
Brown ale er vel det jeg har brygget mest av. Har nylig laget en Texas brown sammen med @loebrygg og en imperial brown med fattern. Har en "lettere" versjon til coldcrash nå som skal tappes på lørdag. Brown ale uten maris otter er jo galskap, men alt må prøves. Den ser slik ut:
OG: 54
FG: 11
IBU: 28
86,4% Pilsnermalt
3,9% Crystal 250EBC
3,9% Brown
3,9% Cara aroma
1,9% carafa 3
10 g/l Muscovadosukker @ 10min (måler dette i g/l og ikke % av grist fordi smaken er viktigere enn sukkerbidraget til OG, men smaken blir bedre av å ha den i kok enn i gjæringskaret)
0,7 g/l perle @ 60min
0,8 g/l perle @ 10min
Splittet denne i to gjæringskar og gjærer den ene med nottingham og den andre med 1318-LA3.
Her er min "gamle" oppskrift på noe som ligger nærmere imperial brown enn typeriktig brown ale: http://www.torshovbryggeri.no/pages/brownale.html
OG: 54
FG: 11
IBU: 28
86,4% Pilsnermalt
3,9% Crystal 250EBC
3,9% Brown
3,9% Cara aroma
1,9% carafa 3
10 g/l Muscovadosukker @ 10min (måler dette i g/l og ikke % av grist fordi smaken er viktigere enn sukkerbidraget til OG, men smaken blir bedre av å ha den i kok enn i gjæringskaret)
0,7 g/l perle @ 60min
0,8 g/l perle @ 10min
Splittet denne i to gjæringskar og gjærer den ene med nottingham og den andre med 1318-LA3.
Her er min "gamle" oppskrift på noe som ligger nærmere imperial brown enn typeriktig brown ale: http://www.torshovbryggeri.no/pages/brownale.html