Nye to uker med gjæring etter å ha tilført ny tørrgjær i brygget?

Egil Berntzen

Norbrygg-medlem
Hei
Etter at min IPA stoppet på 1.020 tilsatte jeg en pakke nøytral rehydrert tørrgjær.
Har gjæret for fullt igjen i 3 dager men begynner nå å avta.
Spørsmålet er om jeg kan tappe på flasker etter at FG har vært stabil i noen dager eller om jeg bør vente i to uker og la ølet hvile først?
Kjenner jeg begynner å bli litt utålmodig :)
Noen som har tips eller erfaring?
Gjærer nå på 21c
 
Når fg er stabil er det mest sannsynlig klart for tapping, betyr enkelt at det ikke er mer forgjærbart sukker igjen :) 2 hele uker er nok unødvendig.

Men vær nøye med å måle til sukker til karbonering nå, siden det er mer gjærceller tilstedet i suspansjon blir nok ikke karboneringens sukkeret noe problem å få gjæret ut :)

Etter 1-2 uker karbonering kan det være kjekt med litt kaldlagring for å sørge for god sedimentering i flaskene også da ;) de du vil teste får en dag eller flere i kjøla før test. Skal være innafor.
 
Takk for tipsene:)
Da måler jeg først gang i morgen og tapper på Lørdag hvis FG er stabil.
Da har den stått en uke med tørrgjær og totalt tre uker fra jeg hadde i
WLP 007
 
Tilbake
Topp