Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Hva heter denne ølfylleren på bildet?
Hva heter denne ølfylleren på bildet?
Sikkert sant, men jeg forsøker å stagge utstyrsjaget. Problemet er at det alltid finnes noe nytt og bedre utstyr man kan oppgradere til, og da synes jeg dette lett blir en distraksjon. Jeg finner heller ikke så mye glede i dette fokuset. Forsøker heller å lage god øl med det jeg har til rådighet.Kjøp Fermzilla Allrounder istedenfor, så slipper du å bore hull og kan overføre ølet helt oksygenfritt.
For å sitere fra et forerdrag Kjetil Jikkiun holdt på hjemmebryggerhelga for noen år sida: Det spiller ingen rolle hva slags utstyr du har. Det viktige er at du kan bruke det.Sikkert sant, men jeg forsøker å stagge utstyrsjaget. Problemet er at det alltid finnes noe nytt og bedre utstyr man kan oppgradere til, og da synes jeg dette lett blir en distraksjon. Jeg finner heller ikke så mye glede i dette fokuset. Forsøker heller å lage god øl med det jeg har til rådighet.
Det forstår jeg, mitt poeng var at jeg synes "mitt" alternativ er minst like lettvint. Selv om Allrounder med CO2 kit sikkert koster litt mer enn en Flatbottom.Sikkert sant, men jeg forsøker å stagge utstyrsjaget. Problemet er at det alltid finnes noe nytt og bedre utstyr man kan oppgradere til, og da synes jeg dette lett blir en distraksjon. Jeg finner heller ikke så mye glede i dette fokuset. Forsøker heller å lage god øl med det jeg har til rådighet.
Og du er sikker på at han snakket om brygging?Det spiller ingen rolle hva slags utstyr du har. Det viktige er at du kan bruke det.
Ja!Og du er sikker på at han snakket om brygging?
- og det kan det godt hende du har rett i. (Det med mer lettvint, altså.)Det forstår jeg, mitt poeng var at jeg synes "mitt" alternativ er minst like lettvint. Selv om Allrounder med CO2 kit sikkert koster litt mer enn en Flatbottom.
Det er vanskelig å unngå å få riper i plastbøttene etter hvert - og du må i alle fall ikke stable dem oppi hverandre. Så de må byttes ut etter ei stund. De er mindre diffusjonstette enn kar i andre materialer, men jeg veit ikke hvor stor rolle det spiller i vanlig bruk. Men om øl blir stående i litt lengre tid, får du nok inn mer oksygen enn godt er.Jeg sitter på gjerdet og vurderer nytt gjæringskar. Jeg har siden jeg startet hobbyen kun brukt "plastbøttene" i 15 eller 30 liter, og de fungerer jo helt utmerket. Et stort pluss også med hvor praktisk de stabler. Det er kun kranene som jeg synes er litt vanskelig å komme på godfot med, spesielt mtp demontering og vasking. Men, jeg sitter nå å vurderer et gjæringskar/bøtte/kjele i rustfritt stål, hovedsakelig pga bling og at det er gøy med litt nytt utstyr - hovedargumentet til meg selv er at de er mer robuste og enklere å vaske. Men... er det egentlig noen som helt grunn til å gå vekk fra plastbøttene
Da går det jo bra. Jeg har en stabel stående med noen pappbiter som foring. De er antakelig brukbare fremdeles, om jeg skulle få helt ekstremt stort behov for kapasitet. Det er jo ikke sånn at du ikke kan lage godt øl i dem.Stabler bøttene.
Men har et handkle eller en utslitt t-skjorte mellom hvær bøtte.
Vent til svart fredag og se om ikke allrounder kommer på tilbud. Flat bottom er fint det(har 2), men kranene drypper, nesten, alltid og montering/demontering av kranene blir en vedvarende jobb.Takk for innspill! En slik flatbottom høres jo flott ut og jeg kan fremdeles nyttiggjøre meg varmeplatene mine. Men, er det ikke litt kronglete å vaske med den lille åpningen kontra en gjæringsbøtte? De bruker jo også de samme kranene som jeg allerede har et, i hvert fall tidvis, anstrengt forhold til... Det å stable plastbøttene har jeg ingen problemer med, de er kun i kontakt med hverandre helt øverst innvendig og utvendig hvor de er rene og uskadet - hvis jeg må bytte de ut er jo nettopp noe av party-trikset til disse at de er rimelige. De store fordelene jeg ser med stål er at de vil være "evigvarende", at man slipper å være så forsiktig under vasking/bruk og at de har robuste gode kraner. At man ikke kan se volum eller følge med på gjæringsprosessen er et minus.
Åpningen er ganske stor, så det er ingen problemer med å komme til. Du skal ha pumpa i overkant mye jern om du ikke skal få armen nedi. Litt vann og litt vaskemiddel og en mjuk svamp - etter å ha skylt godt og gnidd vekk rester av kräusen - og vaskinga går som en lek. Dessuten veier dunken nesten ingenting, så den er grei å håndtere.Takk for innspill! En slik flatbottom høres jo flott ut og jeg kan fremdeles nyttiggjøre meg varmeplatene mine. Men, er det ikke litt kronglete å vaske med den lille åpningen kontra en gjæringsbøtte? De bruker jo også de samme kranene som jeg allerede har et, i hvert fall tidvis, anstrengt forhold til... Det å stable plastbøttene har jeg ingen problemer med, de er kun i kontakt med hverandre helt øverst innvendig og utvendig hvor de er rene og uskadet - hvis jeg må bytte de ut er jo nettopp noe av party-trikset til disse at de er rimelige. De store fordelene jeg ser med stål er at de vil være "evigvarende", at man slipper å være så forsiktig under vasking/bruk og at de har robuste gode kraner. At man ikke kan se volum eller følge med på gjæringsprosessen er et minus.
Har ikke prøvd selv, men flaskefylling med en mottrykksfyller, uten mottrykk, vil vel funke?Greit å huske på at allrounder krever CO2 for å flytte ølet og om man flasker, ikke et godt valg
Jeg har åtte flatbottom'er, så jeg er vel omtrent dobbelt så fornøyd som deg.Har ikke prøvd selv, men flaskefylling med en mottrykksfyller, uten mottrykk, vil vel funke?
Selv har jeg fire allroundere og er kjempefornøyd med dem
Ja det finnes alltids måter å få flasket fra allrounderen, men jeg ville bare påpeke at det nok ikke er det mest egna karet til de som flasker, da ville jeg nok heller gått for flat bottom, speidel eller vanlig bøtteHar ikke prøvd selv, men flaskefylling med en mottrykksfyller, uten mottrykk, vil vel funke?
Selv har jeg fire allroundere og er kjempefornøyd med dem