For de som er litt mer interessert i det tekniske:
For å danne eddiksyre,
må kulturen eksponeres for oksygen. Eddiksyre og etanol er svært like, som vist her:
etanol:
Vis vedlegget 43565 Eddiksyre:
Vis vedlegget 43572
Som man ser, er forskjellen kun en oksygen som har en dobbel binding til karbon nummer 2. Dersom man begrenser eksponeringen for oksygen, vil ikke eddiksyre kunne dannes. De fleste startere slipper karbondioksyd når de er "ferdige." Derfor vil man sannsynligvis se et lett positivt trykk av karbondioksyd i "headspace" over vædskespeilet, som vil begrense muligheten for dannelse av eddiksyre i en god stund. Man har derfor god tid på å enten inokulere sitt brygg, eller få starteren i kjøleskab for å minimere metabolsk aktivitet og fasilitere sedimentering.
@Finn Berger: Det er mulig at det er dette Palmer er redd for når han anbefaler en anaerob fase i slutten av starterkulturen - men i mine øyne er det vel hysterisk å tenke seg at dette vil inntreffe så tidlig i prosessen, så jeg tviler på at det er det som er begrunnelsen hans.
Edit: Rettet en fatal feil i første setning.