Hei!
Har brygget en kaffe ipa som jeg er svært spent på. Brukte et gjæringsspann på 5 liter, som var helt nytt. Idag etter jobb fikk jeg meg en overraskelse da jeg så det piplet vørter opp i gjærlåsen, og en ansamling vørter på lokket. Etter en rengjøring av lokk og gjærlås skulle jeg ta på gjærlåsen igjen, men gummiringen som omgir åpningen til gjærlåsen på lokket til gjæringsspannet fallt rett og slett av.
Lettere irritert over dårlig kvalitet på gjæringsspannet, men nuvel. Den ene gummiringen (på undersiden av lokket) falt ned i vørteren mens den andre havnet løst oppå lokket.
Nå er jeg litt rådvill, gjærlåsen kan ikke monteres lenger. Har folk her noen erfaring med å gjære øl uten gjærlås? Ølet ble brygget igår, så har 2 uker med gjæringstid igjen. Gjæringen hadde forøvrig kommet godt igang på problemene startet; iallefall hardet samlet seg godt med skum over vørteren.
Er bekymret for infeksjon. Har aldri tidligere fått infeksjon i øl jeg har brygget, og er derfor usikker på hvor mye som skal til. Går det an å la vørteren gjære i 2 uker uten gjærlås med en liten foliebit over hullet på lokket?
Har brygget en kaffe ipa som jeg er svært spent på. Brukte et gjæringsspann på 5 liter, som var helt nytt. Idag etter jobb fikk jeg meg en overraskelse da jeg så det piplet vørter opp i gjærlåsen, og en ansamling vørter på lokket. Etter en rengjøring av lokk og gjærlås skulle jeg ta på gjærlåsen igjen, men gummiringen som omgir åpningen til gjærlåsen på lokket til gjæringsspannet fallt rett og slett av.
Lettere irritert over dårlig kvalitet på gjæringsspannet, men nuvel. Den ene gummiringen (på undersiden av lokket) falt ned i vørteren mens den andre havnet løst oppå lokket.
Nå er jeg litt rådvill, gjærlåsen kan ikke monteres lenger. Har folk her noen erfaring med å gjære øl uten gjærlås? Ølet ble brygget igår, så har 2 uker med gjæringstid igjen. Gjæringen hadde forøvrig kommet godt igang på problemene startet; iallefall hardet samlet seg godt med skum over vørteren.
Er bekymret for infeksjon. Har aldri tidligere fått infeksjon i øl jeg har brygget, og er derfor usikker på hvor mye som skal til. Går det an å la vørteren gjære i 2 uker uten gjærlås med en liten foliebit over hullet på lokket?