Beant skrev:Bruk alu-folie løst over og rist mye de første timene/døgnet.
Hvordan vet jeg at jeg har oppnådd mange nok gjærceller, og at starteren er ferdig? finnes det noen tommelfingerregel for når starteren er ferdig?
Beant skrev:Bruk alu-folie løst over og rist mye de første timene/døgnet.
Beant skrev:Starteren er ferdig når den slutter å bruse og fargen blir lysere.
Vet ikke hvilken av disse du skal bruke, men antar den øverste. Forskjellen er nok noe i dataene du har lagt inn. Legg inn "ale", volum på brygg, OG, produksjonsdato på gjær og påse at den står på "litre" under "settings"
Edit: En ltine sriveleif :biersmile:
Beant skrev:(...) Men så blir det sikkert gjær av dette også.
Beant skrev:Pitch det du har. Det blir øl uansett, RDWHAHB!!! Som nybegynner er det ikke så lett å forstå hele prosessen. Gjær og gjærbehandling er det 4. viktikste i ølbrygging etter RRR. Når det er sagt blir det stort sett øl av "alt", selv et øl som er underpitchet med et par eller 2000 miliarder celler (avhengig av alt). Synes du har gjort det du kan med det du har, og er overbevist om at dette blir bra, så lenge RRR er ok :biersmile: .