loebrygg skrev:75 min høres ut som noe min tolmodighet kan takle
loebrygg skrev:Det var igrunn en god idé
60 min kok, vanlig 0,5 flaske
90 min kok, da trenger du en 0,75 flaske
loebrygg skrev:Vet ikke helt om jeg skal poste denne i "Ølbrygging fra hånd til munn" tråden eller her,
men, uansett tenker jeg å brygge denne imorgen,
men i boka står det OG: 1.079 FG: 1.016
Vel dette gir en alkohol prosent på 8,3%
og på flaska jeg kjøpte idag, og som jeg skal jekke når det koker står det 7%
T Jacobsen skrev:loebrygg skrev:Vet ikke helt om jeg skal poste denne i "Ølbrygging fra hånd til munn" tråden eller her,
men, uansett tenker jeg å brygge denne imorgen,
men i boka står det OG: 1.079 FG: 1.016
Vel dette gir en alkohol prosent på 8,3%
og på flaska jeg kjøpte idag, og som jeg skal jekke når det koker står det 7%
Tidligere i tråden her står det oppført OG 1069. Kan være en skrive feil i boken?
loebrygg skrev:Lurer på det samme selv
Hadde tenkt å bruke WLP007,
men ser Bryggselv sin har best før dato 20.04
Går det med US-05?
ragnar67 skrev:Vestkyst..alternativ gjær?
Noen som har noen formening om hvilken gjær jeg burde gå for, når jeg har wlp002 og wlp013 å velge mellom?
Og evt. hvilken forskjell på forventet resultat man kan forvente... :biersmile:
Gahr skrev:US-05 går alltid fint i IPA. Men ølet blir selvsagt litt annerledes enn om du hadde brukt Wyeast 1318.
Gahr skrev:Sendte en melding til Espen Lothe, og her er oppskriften på Kinn Vestkyst:
OG: 16,8 °P
FG: 4 °P
7 % alkohol
ca. 80-100 IBU
Malt:
92 % Thomas Fawcett maris otter pale malt
4 % Thomas Fawcett pale crystal malt, 70 EBC
4 % Thomas Fawcett crystal malt, 130-150 EBC
Humle:
0,6 g/l Simcoe, 30 min.
0,6 g/l Columbus, 30 min.
0,6 g/l Centennial, 30 min.
0,6 g/l Simcoe, 15 min.
0,6 g/l Columbus, 15 min.
0,6 g/l Centennial, 15 min.
0,6 g/l Simcoe, 0 min.
0,6 g/l Columbus, 0 min.
0,6 g/l Centennial, 0 min.
0,7 g/l Simcoe, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Columbus, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Centennial, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Amarillo, tørrhumle i sekundærkar.
Gjær:
Wyeast 1318 London Ale III
Mesking:
64 °C
Koking: 90 min.
Gjæring: Primærgjæring i åpne kar i 4 dager. Gjær skummes av etter én dag. Start gjæring på 19 °C, stiger til 21 °C. 10 dager i lukket sekundær med tørrhumle.
Priming med sukker, 5 g/l.
I det siste har det vært litt problemer med å få tak i de rette humletypene, så det har vært brukt litt Citra, Chinook og Cascade som erstatninger, men den egentlige oppskriften er som over.