Johnemann skrev:
Må bærre sei at originalgjæren ... den satt !
05 en ble noe skarpere om en kan si det slik.
Men go sos ! det var det !!
Nå etter en stund lagring hvordan smaker dette me US-05?
Har tenkt og brygge denne men bruke US-05 gjær.
IK
Det aner jeg ikke... begge er drukket opp for ca en uke siden De holdt godt på smaken begge to. Men begge varianter var meget poppulære... Når det er sagt, har jeg laget en ny omgang nå på lørdag som var. Da brukte jeg for enkelthets skyld (og fordi jeg hadde den liggende) US-05. Denne gjæren bunnfalt fortere enn Wyeast sin. Enklere tørrhumling. Wyesat var og mer flytende i karet etter fullendt gjæring en US05. Anntar at jeg ville blitt kvitt den gjæren om jeg hadde skrudd ned temperaturen før jeg fatet ølet. Skal prøve det neste gang jeg har mye synlig flytende gjær i bøtten. Det vil alltid være gjær der, men denne var i "klumper". Husk å kondisjonere din US05 før bruk. Kok vann og tilsett gjær på omtrent gjæringstemeratur. Ikke mer enn 5-6 grader forskjell når du tilsetter gjæren til vørteren. Da får du happygjær :skitbra: Lykke til!