1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oppskrift Kinn Vestkyst

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av RuneAa, 30 Okt 2011.

  1. janvad

    janvad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyngdal
    Ok, men er ikke Safale US-05 slik at man får mer frem malt og humlepreget i ølet?
    Og hvilke temperatur bør jeg legge meg på når jeg bruker US-05 på denne øla?
     
  2. LasseO

    LasseO
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    US-05 er vel en ganske nøytral og rein gjær. Holde gjæringstemperaturen på rundt 17-18grader skulle det bli bra.
    Men som Gahr skriv, er målet mest mulig likt Kinn så bør en bruke 1318. Men godt øl ved og bytte ut gjæren blir det nok.  :)
     
  3. Johnemann

    Johnemann
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Godvik - Bergen
    Oioioi
    trrrror dette blir litt høy prosent for en vestkyst...
    Ref mr Beersmith så skal jeg ha fått det gjæret ut til ca 1.000 ... Dersom det stemmer havner jeg på ca 10% i ABV
    OG 1.072
    FG 6 Brix 6 etter korrigering så blir det ca 1.000 (Smitt)
    jaaja
    det blir vel drikkande.
    Satte det over på fat i kveld og skal kjøle/karbornere frem mot helgen. Tror jeg skal prøve coldcrash for å få litt utfelling av div. gjær og humlerester i 1318 gjæren.
    Ca samme utgjæring på både US 05 og Wyeast 1318 gjæren.
    Nå gjennstår smakingen på nedkjølt og karbonert øl.
    Til helgen til helgen !  ;-)
     
  4. Johnemann

    Johnemann
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Godvik - Bergen
    Må bærre sei at originalgjæren ... den satt !
    05 en ble noe skarpere om en kan si det slik.
    Men go sos ! det var det !!
     
  5. ingeborgkarioline

    ingeborgkarioline
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nå etter en stund lagring hvordan smaker dette me US-05?

    Har tenkt og brygge denne men bruke US-05 gjær.

    IK
     
  6. Johnemann

    Johnemann
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Godvik - Bergen
     
  7. Endre A. Eriksen

    Endre A. Eriksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vest-Agder
    Hei!  Hvordan ble denne med Mosaic?

    E
     
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Aldeles nydelig


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. ingeborgkarioline

    ingeborgkarioline
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Skal brygge denne i dag, men skal bruke US-05 siden jeg fremdeles er på tørrgjærstadiet, hvilke temperatur bør jeg legge meg på gjennom hele gjæringsperioden,  for og få den mest mulig lik 1318 gjæra. Har STC- 1000/Kjøleskap/Frostvakt for kontroll på temperaturen.

    IK
     
  10. janvad

    janvad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyngdal
    Bør jeg legge inn noe  60 min humle også på denne for og treffe ca 80 IBU? Jeg treffer bare 60 IBU når jeg følger  orginaloppskriften 0,6 g pr/L på 30,15 og 0 min og 0,7g/L på tørrhumla. da bruker jeg tinseth og brewmate programmet. Hva vil jeg få best resultat med?
     
  11. janvad

    janvad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyngdal
    Gahr: Vet du hvilke IBU skala kinn har brukt i denne oppskriften ?
     
  12. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nei, men jeg vet at Espen Lothe uansett har tilpasset utbyttefaktorene i forhold til erfaring i eget bryggeri. Velg en av formlene og hold deg til den, så kan du justere mengder  utifra smak.
     
  13. Newman

    Newman
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østfold
    Jeg la inn 20 g humle ved 60 min for å få IBU på CA 85isch.
    Snart ferdig gjæret, smaker godt ved sg måling.
    Ble vel nevnt tidligere i tråden å legge inn litt bitterhumle ved 60.
     
  14. Navn

    Navn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er mesketiden på 64grader i 60min for deretter å øke til 78 grader for siling? Eller er det 90min?
     
  15. kortulf

    kortulf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ser ikke noe nevnt om hvordan (steg)meskingen eventuelt skal være i denne oppskriften annet enn gradene. Dermed er første alternativet ditt det jeg anser som default og det jeg brukte.
     
  16. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ved mesking under 65 grader bør man forlenge mesketiden til 90 minutter for å være sikker på at man har oppnådd full konvertering.
     
  17. Navn

    Navn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for svar, da gjør jeg det. Begynner ganske så snart med bryggingen:)
     
  18. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Kinn bruker infusjonsmesk. Dvs. ett steg (feks. 65) og ingen utmesk. Men man kan selvsagt stegmeske om man vil, eller bruke utmesk.
     
  19. Madpadde

    Madpadde
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Rett og slett en herlig IPA! Som gir mye smak uten en Grape-fruit inspirert lammelse i munnen som ubalanserte IPA'er (les den jeg brygger) kan gjøre.

    Takk Espen, og takk til Gahr.
     
  20. Trond Morset

    Trond Morset
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har 23l vørter til kjøling nå. Et par uker nå så blir det vestkyst på bordet.
     
    Newman liker dette.

Del denne siden