Åssen gikk det forresten med mjøden til joques?!
:brygging:
:brygging:
Morten Kielland skrev:Åssen gikk det forresten med mjøden til joques?!
:brygging:
Gahr skrev:Ikke at jeg har spesielt mye erfaring med mjød, men jeg har et par tips:
1. Kjøp boken "The Compleat Meadmaker" av Ken Schramm. Svært bra.
(...)
mojo skrev:Er det et ordspill at boken heter "compleat" og ikke "complete"?
heming skrev:De to mjødgjærene er veldig like i smaksprofil, den eneste reelle forskjellen er at "dry" tåler noe mer alkohol. Jeg ville brukt den - hvis mjødet blir for tørt kan du alltid tilsette mer honning senere (i motsetning til øl).
Og jeg mener at man absolutt MÅ bruke litt humle for å få godt mjød. Jeg bruker Saaz og Fuggles.
mojo skrev:Ved tilsetning av honning i etterkant, vil man ikke da få en videre forgjæring av det tilsatte? Som ved karbonering av øl?
Jeg satser også på en slump humle. I hvilke mengder? Jeg har Saaz i fryseren.
Pleier du å karbonere mjød?
Nei.Er det noen gode mjød blant de man kan få på polet?
Hvor sterkt pleier dere å brygge mjød? Hvor stor andel av sukkeret pleier å forgjøres?