VidarT
Norbrygg-medlem
Hei!
Er ny på forumet, og nybegynner når det gjelder brygging.
Har tidligere kun brygget ekstraktbrygg, men denne gangen har jeg planer om å brygge en Hefeweisen ved å lage en partial mash med BIAB.
Jeg planlegger å lage en batch på 20l. Problemet er at jeg kun har en gryte på 15l, og at jeg derfor ikke har mulighet til å få kokt hele volumet av batchen. Spørsmålet mitt er da om det vil by på problemer å lage en vørter med ekstra høy OG i gryta, for så å vanne ut i gjæringspannet for å oppnå riktig OG.
Oppskriften jeg har laget i Beersmith ser ut som følger:
2,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 40,0 %
2,00 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 2 40,0 %
1,00 kg Wheat Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 3 20,0 %
25,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 45,0 min Hop 4 8,6 IBUs
15,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 5,0 min Hop 5 1,1 IBUs
1,0 pkg Weihenstephan Weizen (Wyeast Labs #3068) [124,21 ml] Yeast 6 -
Est Original Gravity: 1,053 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,013 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,3 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 9,7 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 10,2 EBC
Planen er å lage en BIAB-mash med 8 liter, og skylle med 5 liter. Under kokingen vil jeg tilsette 1 kg DME. Så er planen å fylle opp med springvann til 20 liter i gjæringsspannet.
Innspill og korrigeringer av opplegget mottas med takk
Er ny på forumet, og nybegynner når det gjelder brygging.
Har tidligere kun brygget ekstraktbrygg, men denne gangen har jeg planer om å brygge en Hefeweisen ved å lage en partial mash med BIAB.
Jeg planlegger å lage en batch på 20l. Problemet er at jeg kun har en gryte på 15l, og at jeg derfor ikke har mulighet til å få kokt hele volumet av batchen. Spørsmålet mitt er da om det vil by på problemer å lage en vørter med ekstra høy OG i gryta, for så å vanne ut i gjæringspannet for å oppnå riktig OG.
Oppskriften jeg har laget i Beersmith ser ut som følger:
2,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 40,0 %
2,00 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 2 40,0 %
1,00 kg Wheat Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 3 20,0 %
25,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 45,0 min Hop 4 8,6 IBUs
15,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 5,0 min Hop 5 1,1 IBUs
1,0 pkg Weihenstephan Weizen (Wyeast Labs #3068) [124,21 ml] Yeast 6 -
Est Original Gravity: 1,053 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,013 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,3 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 9,7 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 10,2 EBC
Planen er å lage en BIAB-mash med 8 liter, og skylle med 5 liter. Under kokingen vil jeg tilsette 1 kg DME. Så er planen å fylle opp med springvann til 20 liter i gjæringsspannet.
Innspill og korrigeringer av opplegget mottas med takk