Jeg har nylig gått over til partiskylling/batch sparging i min bryggemasking. Jeg følte lenge skyllemetoden som var anbefalt for bryggeren ikke var særlig effektiv (heve maltrøret, la det renne nesten helt ut, og helle over skyllevann). Det ble en slags half-assed fly sparge.
Hvor mye vørter skal jeg tappe ut før jeg stenger krana?
Skal brygge en Weiss i morgen. Gristen veier 6 kg. Skal bruke 22,5 L meskevann og 13,5 L skyllevann. Maskinen min har et 7 L dødrom fra bunn av kjelen til den når maltrøret.
Etter mesk vil jeg ha 16,5 L igjen (etter tap til kornet). Er det riktig å tenke at jeg skal tappe ut ca. det samme som jeg skal skylle med, dvs. ca. 13 L?
Hvor mye vørter skal jeg tappe ut før jeg stenger krana?
Skal brygge en Weiss i morgen. Gristen veier 6 kg. Skal bruke 22,5 L meskevann og 13,5 L skyllevann. Maskinen min har et 7 L dødrom fra bunn av kjelen til den når maltrøret.
Etter mesk vil jeg ha 16,5 L igjen (etter tap til kornet). Er det riktig å tenke at jeg skal tappe ut ca. det samme som jeg skal skylle med, dvs. ca. 13 L?