1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Pastry Stout?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av JEG, 20 Des 2018.

  1. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvor havnet du på Abv & ibu?
     
  2. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    [​IMG]
     
    Botnen liker dette.
  3. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Brewfather

    Kommentarer til dette? Blir det FOR søtt? Dette blir jo eit tøyseøl, ikkje noko ein demlar akkurat-
     
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Med en time på 63 grader skulle du jo få god gjærbarhet. 002 har jeg inegn erfaring med, men fikk nettopp 74% utgjæring med noe liknende (1.098 => 1.024) med wyeast 1728, som ikke skal være noen super-attenuator, og der starta jeg meskinga på 67 grader (fikk synke litt etter hvert, da). Jeg skulle faktisk gjerne hatt litt dårligere utgjæring.

    Men jeg har ikke all verdens erfaring med sånt øl. De få jeg har brygga, har ikke blitt for søte, i alle fall. Men jeg pitcha mye gjær, og ga godt medd oksygen, i to omganger.
     
    Kalvatn liker dette.
  5. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Ting eg ikkje trudde eg kom til å gjer som heimebryggar
    Toasted marshmallow syrup. Luktet og smakte intenst av grilla marshmallow, spent på om gjæringa tek knekken på aroma/smaken.

    [​IMG][​IMG]
     
    #85 Kalvatn, 6 Des 2019
    Sist redigert: 6 Des 2019
    YngveKL, loebrygg, Amarillo og 3 andre liker dette.
  6. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Mye rart man lærer som brygger, nå kan du å lage ristet marshmallowsirup, som en av få her i landet.
    Smeltet du dem bare etter grilling?
     
  7. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Ja smelta dei i kokheitt vatn i lag med 200gr sukker og bourbon-vanilje ekstrakt, og so silte det.
    I ettertid tenker eg at sukkeret var kanskje unødvendig mtp at dette skal i øl. Men samtidig trur eg ikkje oppskrifta har vondt av litt sukker.
     
    YngveKL og Amarillo liker dette.
  8. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Du kan vurdere å tilsette sirupen etter stormgjæring for å hindre for mye utblåsing av aroma.
     
  9. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Ja, Det var planen. Men sirupen vil også gjære ut.
     

Del denne siden