Arne M
Dommer
Vi brygget vår første pils på speidelen på søndag, og alt gikk veldig bra. Endte opp med 20 liter med OG 1.055, hadde i gjæren (wyeast 2001, smacket kvelden før) og satte den ned i kjelleren, som holdt like under 10 grader.
Når jeg skulle sjekke hvordan det gikk på mandag, så jeg at temperaturen i kjelleren plutselig hadde sunket til 5 grader, og pakket inn gjæringsdunken i et pledd. På tirsdag var det fortsatt ingen aktivitet, så jeg tok med dunken opp i stua, hvor den står nå (på ca. 20 grader).
Nå er det torsdag, og det har ikke begynt å boble enda trenger den bare litt tid, eller må vi ha i mer gjær?
Når jeg skulle sjekke hvordan det gikk på mandag, så jeg at temperaturen i kjelleren plutselig hadde sunket til 5 grader, og pakket inn gjæringsdunken i et pledd. På tirsdag var det fortsatt ingen aktivitet, så jeg tok med dunken opp i stua, hvor den står nå (på ca. 20 grader).
Nå er det torsdag, og det har ikke begynt å boble enda trenger den bare litt tid, eller må vi ha i mer gjær?