Post boil hop

At humla tilsettes under kjøling. Her i en whirlpool som varer 45 min på 95 grader. Om det er fahrenheit eller celcius vites ikke utifra det du deler (antar celsius).
 
95 grader F er jo noen og tredve grader C, så jeg kan ikke tenke meg at det er det som menes.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
 
Skal jeg da holde 95 gr i 45 min?
Eller kjøle ned til 20 gr og la stå i de min som trengs?

Trodde det var viktig å få kjølt ned så raskt som mulig etter kok!?
 
Det er garantert 95 °C. Gir ingen mening hvis ikke. Slå av varmen, hiv humla i og la det stå 45 min. før kjøling. Dette er vanlig i store bryggerier hvor man tilsetter humle i whirlpool før kjøling.
 
Ikke helt. Med whirlpool/hop stand holdes temperaturen høy en stund før kjøling (45 minutter i dette tilfellet), mens kjølingen normalt starter umiddelbart om det bare står 0 minutter.
 
Tilbake
Topp