Jeg har aldri sett den FAQ-en, og mistenker den er feil. Om du bruker kalkulatoren på hjemmesiden hos Grainfather, så vil du se at det varierer en liter mellom 220V og 110V om man har 60 minutters koketid. Det er også ganske enkelt å regne på.
Bottom line: Om du starter koking med ca x liter, så ender du opp med x-5 liter i gjæringsbøtta ved 60 min kok på 220V. Av de 5 literne som forsvinner, så er ca 2 liter trub/svinn i kjøler og systemet og 3 liter boil off. 3l/t er normalt for 220V-versjonen.
NB: Husk at det er et visst varmetap til omgivelsene også. Til syvende og sist er dette tommelfingerregler. Du vil finne ut av hvordan det fungerer for deg gjennom erfaring.
Bottom line: Om du starter koking med ca x liter, så ender du opp med x-5 liter i gjæringsbøtta ved 60 min kok på 220V. Av de 5 literne som forsvinner, så er ca 2 liter trub/svinn i kjøler og systemet og 3 liter boil off. 3l/t er normalt for 220V-versjonen.
NB: Husk at det er et visst varmetap til omgivelsene også. Til syvende og sist er dette tommelfingerregler. Du vil finne ut av hvordan det fungerer for deg gjennom erfaring.