Siden en kilo malt koster litt over 20 kroner er det ikke et veldig stort mål i seg selv å gjøre prosessen mer omfattende for å få opp effektiviteten. Det er viktigere at den er stabil fra gang til gang. Dere ligger ganske lavt og burde få den opp med noen av triksene som er nevnt her uten at det medfører særlig økt tidsbruk eller gjør ting mer komplisert, men eventuell ekstra tidsbruk må også ses i forhold til den lave prisen på ekstra malt om det er det som skal til.
Er alltid greit å ha noe tørr malekstrakt i bakhånd for å kunne justere opp OG om dere havner altfor lavt. Tørket er enklest siden dere da kan bruke den mengden som trengs og enkelt lukke posen. Generelt er det mer sentralt å treffe OG enn å treffe antall liter ferdig øl. Juster evt humlemengdene om dere ser at dere ender opp med mindre enn oppskriften sier.
Er alltid greit å ha noe tørr malekstrakt i bakhånd for å kunne justere opp OG om dere havner altfor lavt. Tørket er enklest siden dere da kan bruke den mengden som trengs og enkelt lukke posen. Generelt er det mer sentralt å treffe OG enn å treffe antall liter ferdig øl. Juster evt humlemengdene om dere ser at dere ender opp med mindre enn oppskriften sier.