Rehydrering av tørrgjær.

Artikkel til Jenkins et al er vel og bra, men jeg kan ikke se at den sier noe om økt dødelighet ved å rehydrere direkte i vørteren.

Det hadde vært interessant å lese mer om hvordan vørterstyrke og ikke minst humlenivå påvirker dødeligheten!

Harald
 
Bjarte H skrev:
Gahr skrev:
Hvis noen har lyst til å lese om litt seriøse tester omkring rehydrering av tørrgjær, bør de ta en titt her:

http://onlinelibrary.wiley.com/stor...p&s=2b3044ec2946fd9625e49a7a0dd69840f5be7e05
Konklusjonen er vel rimelig klar på at rehydrering er en fin ting...

Er lenken til:

Rehydration of Active Dry Brewing Yeast and its Effect on Cell Viability
D. M. Jenkins1
, C. D. Powell1
, T. Fischborn2
and K. A. Smart1,*

?

Bruk denne og last ned pdf-en det linkes til.

http://dx.doi.org/10.1002/j.2050-0416.2011.tb00482.x
 
Konklusjonen i artikkelen er altså at man kan forvente cirka 70-80 % levedyktighet (viabilitet) fra en tørrgjær som er rehydrert ved optimal temperatur og optimal tid. På kalkulatoren hos Mrmalty ser det ut til at default levedyktighet hos helt fersk tørrgjær er satt til 90 %. Dette betyr at Mrmalty underestimerer anbefalt mengde tørrgjær. Er ekspertisen enig i den konklusjonen?
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp