Vi har brygget denne, og endte opp med å kjøpe settet fra bryggselv. vi bruker Beersmith, og måtte gjette oss frem til maltsammensetningen for å kunne legge inn oppskriften for vår utstyrsprofil.
Basert på det innholdet vi kunne se i posene hos bryggselv og semikvalifisert gjetting kom vi frem til følgende maltsammensetning som matcher med verdiene vi får fra oppskriften. Om det er helt korrekt, mest sannsynlig ikke...
Name Type # %/IBU
Pilsner (Weyermann) (3,5 EBC) Grain 1 60,1 %
Munich II (Weyermann) (17,0 EBC) Grain 2 29,2 %
Caramel Munich 60L (Briess) (130,0 EBC) Grain 3 7,5 %
Chocolate Wheat (Weyermann) (1000,0 EBC) Grain 4 3,2 %
Det jeg derimot er relativ komfortabel med at ikke er helt på jordet er %-fordelingen av basemalt. Av det vi kunne se på posene i butikken så virker det som den består av to typer "basemalt" ca 60% og 30% på øyemål, muligens enda mer.
Jeg tror det er mindre spesialmalt enn det som jeg har lagt inn ovenfor, men jeg sleit med å få tallene til å stemme i beersmith...