Hei,
I går brygget vi to forskjellige ølsett. Munton's Midas Golden Touch Ale og Munton's IPA. Etter litt om og men og søk her på forumet fant vi ut at vi skulle brygge slik som det stod på pakken (dvs uten å koke brygget). Det var en interessant, lærerik men noe utilfredstillende opplevelse. Det ble litt armer og bein, og summa summarum så var det litt som å lage bernaise fra Toro-pakke. Men før jeg dro (Stavanger i helgen) i dag sjekket jeg dunkene, og det ploppet muntert i gjærlåsen. Dunkene stpr forøvrig lagret mørk i ca 18 grader. Håper dette går brillefint!
Når vi skal flaske dette bør vi da stikke om og blande i sukkerlake eller ha sukkerbiter på flaskene og tappe direkte? Ser folk har gode erfaringer med begge deler.
Men altså, brygge fra sett var litt nedtur. Spesielt siden jeg hadde skaffet 40l kjele, vørterkjøler og hele kostebinderiet. Så vi vil egentlig helst brygge ekstrakt så fort som det går. Har noen en god og relativt ukomplisert oppskrift til oss?
I går brygget vi to forskjellige ølsett. Munton's Midas Golden Touch Ale og Munton's IPA. Etter litt om og men og søk her på forumet fant vi ut at vi skulle brygge slik som det stod på pakken (dvs uten å koke brygget). Det var en interessant, lærerik men noe utilfredstillende opplevelse. Det ble litt armer og bein, og summa summarum så var det litt som å lage bernaise fra Toro-pakke. Men før jeg dro (Stavanger i helgen) i dag sjekket jeg dunkene, og det ploppet muntert i gjærlåsen. Dunkene stpr forøvrig lagret mørk i ca 18 grader. Håper dette går brillefint!
Når vi skal flaske dette bør vi da stikke om og blande i sukkerlake eller ha sukkerbiter på flaskene og tappe direkte? Ser folk har gode erfaringer med begge deler.
Men altså, brygge fra sett var litt nedtur. Spesielt siden jeg hadde skaffet 40l kjele, vørterkjøler og hele kostebinderiet. Så vi vil egentlig helst brygge ekstrakt så fort som det går. Har noen en god og relativt ukomplisert oppskrift til oss?