Tor.
Norbrygg-medlem
Schizosaccharomyces pombe er en gjærtype som finnes vilt bl.a. på moden frukt og røtter. Pombe er stangformet og formerer seg ved deling på midten, og det er fra denne delingen schizo-navnet kommer fra. Gjæren brukes til ølbrygging i øst-Afrika, og pombe er ordet for øl på swahili.
Jeg har ikke klart å finne ut noe om hva slags smaksbidrag pombe gir, unntatt at den er beryktet for å produsere hydrogensulfid. For å finne ut mer om dette, har jeg fått tak i noen pombe-celler fra et forskningsmiljø. Cellene har fått en flaske vørterøl og står på magnetrører, så får vi håpe at det lar seg gjøre å dyrke opp nok til brygging.
Forskeren jeg fikk cellene av har prøvd å bake boller med pombe. De hevet som de skulle, men smakte svovel. For å redusere risikoen for en svovelbombe, har jeg tenkt å bruke engelsk malt og å gjære på forholdsvis høy temperatur i første bryggeforsøk. Ellers brygge et kjedelig øl med bare litt bitterhumle, for å la gjæren styre smaken.
For mer info om schizosaccharomyces pombe, se https://en.wikipedia.org/wiki/Schizosaccharomyces_pombe
Jeg har ikke klart å finne ut noe om hva slags smaksbidrag pombe gir, unntatt at den er beryktet for å produsere hydrogensulfid. For å finne ut mer om dette, har jeg fått tak i noen pombe-celler fra et forskningsmiljø. Cellene har fått en flaske vørterøl og står på magnetrører, så får vi håpe at det lar seg gjøre å dyrke opp nok til brygging.
Forskeren jeg fikk cellene av har prøvd å bake boller med pombe. De hevet som de skulle, men smakte svovel. For å redusere risikoen for en svovelbombe, har jeg tenkt å bruke engelsk malt og å gjære på forholdsvis høy temperatur i første bryggeforsøk. Ellers brygge et kjedelig øl med bare litt bitterhumle, for å la gjæren styre smaken.
For mer info om schizosaccharomyces pombe, se https://en.wikipedia.org/wiki/Schizosaccharomyces_pombe