Samme kilde ja. Humlemengden ser lik ut på 5 min. Jeg har 25l batch. Merkelig om det skal bli så stor forskjell i IBU. Hvilket program bruker du? brewersfriend?Det var mye humle og bitterhet ja. Husker ikke hvor jeg fant oppskriften, men jeg har en IBU på 32. Bruker 70 grader på wirlpool så der blir det lite bitterhet. Og i tillegg mye mindre humle på 5 minutter.
Jeg brygget 12 liters batch, men du ser IBU tallene.
Vis vedlegget 52309
Nei hadde ikke Styrian. Men synes du får mye IBU på 5 minutter med Target i forhold til meg. Det ligger inne 7.5% alpha syre på den i oppskriften min. Jeg bruker Beersmith.Styrian Golding er ikke samme humle som oppskriften bruker (EKG)
Ja, det syns jeg.
Target ligger mellom 9 og 10% hos de 3 leverandørene jeg sjekket. La den på 9.5% nå.Nei hadde ikke Styrian. Men synes du får mye IBU på 5 minutter med Target i forhold til meg. Det ligger inne 7.5% alpha syre på den i oppskriften min. Jeg bruker Beersmith.
Holder du WP under 80 grader vil sikkert IBU derfra synke betraktelig.
Ser jeg brukte mye mindre goldings i WP ja.
Det var nok bare en glipp.
Du kan vel justere bitterhumlen til den treffer bedre med oppskriften?Target ligger mellom 9 og 10% hos de 3 leverandørene jeg sjekket. La den på 9.5% nå.
Pleier å starte WP på 82 grader men klarer aldri å holde den der lenge. Et par minutter så er den under 80 grader. Etter 20 minutter er den vanligvis under 70 grader også.
La inn 75 får nå ca 40 på kok og 48 etter WP. Ser bedre ut. Men fortsatt en del høyere enn 30 IBU som Nøgne skriver i oppskriften. Jaja er jo bare å prøve, er en oppskrift mange liker.
Er uansett ganske mye usikkerhet knyttet til IBU utregningene.Du kan vel justere bitterhumlen til den treffer bedre med oppskriften?
Ikke enkelt å treffe med WP temperaturen nei. Jeg bruker vanlig kokeplate. Slår den av 2 min før kokeslutt. Så setter jeg på vannet i spiralkjøleren og starter røreren.
Like før tempen kommer der den skal være så stenger jeg vannet og lar røreren gå. Da holder tempen seg ganske stabil på restvarmen fra kokeplaten.
Ja, det syns jeg.
Jeg så ikke over oppskrifta, da. Det var litt smått for mine gamle øyne.Da tolker jeg det som den virker grei og putter i bryggekø
Vil ikke si jeg savnet det, men tror absolutt ikke det hadde gjort noe med litt merJeg savner faktisk litt bitterhet i ESB'n min
Kalkulert IBU 48, 18 fra bitterhumla
Vet ikke om dere er enig i det @Kloakk @Daggis ?Permission Error | Brewer's Friend
Fun and informative beer brewing resources for the home brewer of any level. Calculators, printable sheets, and software. Information on brewing equipment, kegging, lagers, yeast, growing hops, and all styles of beer.www.brewersfriend.com
Det kan vel ha sammenheng med vannjusteringa. Du bruker bare klorid - og helt opp mot øvre grense, også - mens den vanlige profilen for en bitter har overvekt av sulfat.Jeg savner faktisk litt bitterhet i ESB'n min
Kalkulert IBU 48, 18 fra bitterhumla
Vet ikke om dere er enig i det @Kloakk @Daggis ?Permission Error | Brewer's Friend
Fun and informative beer brewing resources for the home brewer of any level. Calculators, printable sheets, and software. Information on brewing equipment, kegging, lagers, yeast, growing hops, and all styles of beer.www.brewersfriend.com
Det kan vel ha sammenheng med vannjusteringa. Du bruker bare klorid - og helt opp mot øvre grense, også - mens den vanlige profilen for en bitter har overvekt av sulfat.
Høres litt artig ut, det der. Det minner meg på noe jeg snubla over da jeg googla litt i forbindelse med en diskusjon om bitterhet og vann i tysk pils. Myten vil ha det til at nordtysk pils skal brygges med mye sulfat, men både Bitburger og Jever reklamerer med at de har veldig bløtt vann. Og Jever sier at det gir dem muligheta til å bruke veldig mye humle.Det er selvfølgelig med på å underbygge det
Brukte kun klorid etter å ha smakt originalen som jeg opplevde som veldig bløt og litt "salt"
dog var den litt bitrere enn min, ellers syntes jeg traff ganske bra
Beit meg ikke merke i mangel på bitterhet.Jeg savner faktisk litt bitterhet i ESB'n min
Kalkulert IBU 48, 18 fra bitterhumla
Vet ikke om dere er enig i det @Kloakk @Daggis ?Permission Error | Brewer's Friend
Fun and informative beer brewing resources for the home brewer of any level. Calculators, printable sheets, and software. Information on brewing equipment, kegging, lagers, yeast, growing hops, and all styles of beer.www.brewersfriend.com