Finn Berger
Moderator
Kan vel ikke drikke bare pils i solveggen i sommer. Satser på en snill lys og lett APA med Idaho - som jeg ikke har noe særlig erfaring med. Den skal være god på "survivables", og jeg vil ikke tørrhumle denne. Men bør jeg bruke den aleine? Hva med å blande inn Citra og Columbus? Når det gjelder gristen: Litt mer crystal?
Men OK, sånn ser det ut foreløpig:
OG 1.047, FG 1.011, 4,7% ABV, 35 IBU. 2:1 sulfat/klorid. Meske på 67 + 72. Gjæres på 17/18 grader med skotsk gjær, skal gi nokså reint resultat.
Malt til 33 liter før tapping
4,8 kg Munton's Pale Planet
0,2 kg Simpsons Premium English 60 EBC
Humle
25 gr Idaho @ 60
25 gr Idaho @ 5
50 gr Idaho @ 0 + wp 10/82
Gjær
Imperial A31 Tartan
Men OK, sånn ser det ut foreløpig:
OG 1.047, FG 1.011, 4,7% ABV, 35 IBU. 2:1 sulfat/klorid. Meske på 67 + 72. Gjæres på 17/18 grader med skotsk gjær, skal gi nokså reint resultat.
Malt til 33 liter før tapping
4,8 kg Munton's Pale Planet
0,2 kg Simpsons Premium English 60 EBC
Humle
25 gr Idaho @ 60
25 gr Idaho @ 5
50 gr Idaho @ 0 + wp 10/82
Gjær
Imperial A31 Tartan