Jeg kommuniserte kun på [eenglisch]. Send av gårde en mail så venter vi på en konklusjon her etter noen ukerKjempeide. Jeg går ut fra at det går greit å bruke engelsk? Tysken min er litt ... langsom, for å si det sånn.
Jeg kommuniserte kun på [eenglisch]. Send av gårde en mail så venter vi på en konklusjon her etter noen ukerKjempeide. Jeg går ut fra at det går greit å bruke engelsk? Tysken min er litt ... langsom, for å si det sånn.
Synes dette ser ut som en fin pale ale. Ganske heftig tørrhumling. Tror kanskje jeg hadde spart Saaz til en pils eller noe belgisk.Hei,
Tenkte følgende oppskrift:
89,5 prosent pils
5,3% flaket havre
5,3% flaket hvete
0,92g per liter cascade
0,77 g per liter citra
IBU: 35
Tørrhumling: Her er jeg usikker, men tenkte å bruke det jeg har liggende
4,62 g saaz
3,08 g mosaic
1,54 g sabro
Gjær: ett eller annet rent som eks. s05 eller lalleman nottingham
Dagens tørre:
Britisk skip over radio til tysk redningstjeneste på land:
Mayday! We are sinking!
-What are you sinking about?
Jeg finner veien ut selv.
Takk, da skal jeg prøve uten saazSynes dette ser ut som en fin pale ale. Ganske heftig tørrhumling. Tror kanskje jeg hadde spart Saaz til en pils eller noe belgisk.
Jeg har hørt noe om at du kan bruke den i mesken. Da får du "bundne" thioler som det kan skje artige biotransformasjoner med under gjæringa. Mener Saaz var en av de humlene som kunne brukes på denne måten.Synes dette ser ut som en fin pale ale. Ganske heftig tørrhumling. Tror kanskje jeg hadde spart Saaz til en pils eller noe belgisk.
Takk for tips. Får lese meg opp på det og kanskje det kan bli aktuelt en annen gang.Jeg har hørt noe om at du kan bruke den i mesken. Da får du "bundne" thioler som det kan skje artige biotransformasjoner med under gjæringa. Mener Saaz var en av de humlene som kunne brukes på denne måten.
Men dette er vagt etter en hukommelse jeg er litt skeptisk til å stole for mye på, så ta det med en stor klype kalsiumklorid.
edit: Ser ut som god info her: https://escarpmentlabs.com/blogs/resources/designing-a-beer-for-biotransformation
Saaz er ei interessant humle å bruke i mesken, men effekten er avhengig av at du har en gjær som kan ha frigjørende effekt på de bundne thiolene. Og sånne er visst sjeldne. Artikkelen nevner Foggy London Ale og Ebbegården kveik. Nottingham eller 05 gjør nok ikke denne typen arbeid.
Spennende - sjøl om dette neppe er noe jeg noen gang kommer til å brygge.Utkast til en Braggot. Innspill?
Om du ønsker kraftig humlearoma, burde du nok gå opp til 100 gram tørrhumling, altså ca. 4 gr/l. Det er i alle fall hva den amerikanske professoren Tom Shellhammer mener gir maks utbytte av de fruktige aromaene. (Går du høyere, vekter du mer de tre-/teaktige aromaene.)Etter inspo i annen tråd vil jeg gjerne lage en MO+Citra SMaSH, men kjenner meg ikke helt trygg på mengdene så vil høre om dette ser riktig ut for en ålreit øl.
- 23L på Grainfather
- ABV 4,9%
- IBU 39
4.6kg Maris Otter
15g Citra @60min
28g Citra @10min
14g Citra @5min
28g Citra tørrhumling 4 dager
Innspill?
Kommer litt an på hvor bitter du vil ha den. Personlig hadde jeg droppet 10 og 5 min stegene og hatt alt i Whirlpool.Etter inspo i annen tråd vil jeg gjerne lage en MO+Citra SMaSH, men kjenner meg ikke helt trygg på mengdene så vil høre om dette ser riktig ut for en ålreit øl.
- 23L på Grainfather
- ABV 4,9%
- IBU 39
4.6kg Maris Otter
15g Citra @60min
28g Citra @10min
14g Citra @5min
28g Citra tørrhumling 4 dager
Gjæres med S-04
Innspill?
Min umiddelbare reaksjon er at det høres mye på en pale ale.Om du ønsker kraftig humlearoma, burde du nok gå opp til 100 gram tørrhumling, altså ca. 4 gr/l. Det er i alle fall hva den amerikanske professoren Tom Shellhammer mener gir maks utbytte av de fruktige aromaene. (Går du høyere, vekter du mer de tre-/teaktige aromaene.)
Jeg er ikke ute etter noe veldig bitter ølKommer litt an på hvor bitter du vil ha den. Personlig hadde jeg droppet 10 og 5 min stegene og hatt alt i Whirlpool.
Andre får forklare teorien, men du beholder oljer som gir fruktighet.Jeg er ikke ute etter noe veldig bitter øl
Hva er oppsiden med å flytte 10+5min til whirlpool?
Det hadde jeg aldri blitt om jeg ikke lytter til klokere mennesker enn meg.Hvis det er malt og humle du vil ha i fokus, det er ofte det en ønsker med en SMASH for å lære mer om råvarene, så hadde jeg bytta gjæren til US-05.
2g/l med tørrhumle passer nok fint i en butikkstyrke-ish APA som @Kold Brygg er inne på. Han er tross alt Norgesmester i IPA 2 år på rad så lurt å lytte til tips fra han
...
Dette gjelder også PetterLambic (synes absolutt du skal bytte brukernavn ).
...