Tomme fat må fylles. Men med hva? Forrige IPA ble en SMASH med Sabro. Litt skuff og endimensjonal....
Har noen gode tips om humlekomboer til IPA?
Sikter på 40 liter på Brewster 70
Malt
12kg Pale malt (86%)
2kg Munich malt (14%)
Meskevann justert til 2:1 SO4:Cl / 5.3pH
Meske over natt på 66 grader, så 15min på 78 grader. Koke 60min
Gjær:
WLP090 San Diego super - 5 liter starter
Humle:
60min: Magnum juster til ca 40 IBU
10min: ?
0 min: ?
Tørrhumle: ca 4 g/l ?
Har Cascade, Citra, EKG, El Dorado, Galaxy & Sabro i fryseren.
Tips mottas med takk!
Har noen gode tips om humlekomboer til IPA?
Sikter på 40 liter på Brewster 70
Malt
12kg Pale malt (86%)
2kg Munich malt (14%)
Meskevann justert til 2:1 SO4:Cl / 5.3pH
Meske over natt på 66 grader, så 15min på 78 grader. Koke 60min
Gjær:
WLP090 San Diego super - 5 liter starter
Humle:
60min: Magnum juster til ca 40 IBU
10min: ?
0 min: ?
Tørrhumle: ca 4 g/l ?
Har Cascade, Citra, EKG, El Dorado, Galaxy & Sabro i fryseren.
Tips mottas med takk!