Engelsk Golden Ale?
Jeg ville flytta den tilsetninga ved 15 til 25 eller 30, og justert IBU litt opp. Men ellers går det helt fint som det står, også.Jeg innser at jeg aldri har prøvd å brygge en skikkelig tysk pils før - og siden det er så mange habile lagerbryggere her så må jeg bare få sjekket hva dere syns om humleskjemaet - litt basert på hva som finnes i fryseren
Vis vedlegget 62781
Ok, takk skal flytte den litt tidligereJeg ville flytta den tilsetninga ved 15 til 25 eller 30, og justert IBU litt opp. Men ellers går det helt fint som det står, også.
Poenget med å koke disse humlene litt lenger, er at du da produserer mer av de kryddertonene disse humlene er kjent for.
Saphir er fint i tysk pils. Fungerer omtrent som andre klassiske humler. Ikke helt ulik Mittelfrüh.Vil du ha en veldig tradisjonell tysk pils tror jeg hadde kjørt på med mer av en annen tradisjonell humle,
Jeg har i liten grad fått sitrus fra Saphir. Generelt opplever jeg forskjellene mellom klassiske europeiske humler heller som mindre enn større.Ikke helt min erfaring og de fleste kilder oppgir tangering/ sitrus, men enig i at den ikke er helt uhørt i pils
Enig. Jeg har ganske mange pilsbrygg på flaske nå, med ulike humler - og opplever ikke at det at de har ulike humler betyr noe særlig. Jeg sier nok at jeg har Perle som favoritthumle, men jeg er rimelig usikker på om jeg ville ha klart å plukke ut et brygg med den fra de andreJeg har i liten grad fått sitrus fra Saphir. Generelt opplever jeg forskjellene mellom klassiske europeiske humler heller som mindre enn større.
Mulig en side ved side test på ett eller annet tidspunkt bør gjennomføres. Det krever dog en innsats jeg er svært usikker på om jeg er interessert i.![]()
Jeg har aldri fått til noe lett og friskt med den gjæra. Syns den fort gir litt tungt øl.Fikk med meg en Imperial A09 Pub (samme som wlp002, Fuller's' gjær, altså) fra Strømmen i går. Tenker på å sette en pils med 100% pilsmalt og Perle kun på @20 til sånn ca.25 IBU - og frekt og freidig kalle det en engelsk golden ale. Butikkstyrke eller litt under. Funderer på å lette den opp ytterligere med litt sukker. Målet er å få noe friskt og lettdrikkelig.
Noen tanker om dette?
Den skal jo i teorien ikke ete maltotriose, men jeg har ikke opplevd den som umulig å brygge lettere saker med likevel. En del henger på meskinga, og jeg tenker å gjøre det jeg kan for å få høy gjærbarhet, hvilket vil tippe maltose/maltotriose-forholdet mer mot maltose enn om du kjører en stadard engelsk ettstegsmesk på 67 grader.Jeg har aldri fått til noe lett og friskt med den gjæra. Syns den fort gir litt tungt øl.
Den har gjæra ned til 1.008 fra 1.045. 82% utgjæring, hvilket er en del mer enn jeg hadde venta meg, sjøl om oppskrifta har 10% dekstrose.Jeg har aldri fått til noe lett og friskt med den gjæra. Syns den fort gir litt tungt øl.
Det var solid, men jeg er allikevel spent på åssen den oppleves å drikke.Den har gjæra ned til 1.008 fra 1.045. 82% utgjæring, hvilket er en del mer enn jeg hadde venta meg, sjøl om oppskrifta har 10% dekstrose.
Prøven kjentes ikke "tung". Det blir nok et lettdrikkelig øl, men litt sterkere enn jeg ville ha det. Det ender opp mot 5%. (En annen sak var at det var både litt syrligere og litt bitrere enn jeg kunne ønske, men det kan endre seg. Gjæren er ikke helt ferdig med oppryddinga ennå, men det begynner å bli temmelig langt mellom ploppene.)Det var solid, men jeg er allikevel spent på åssen den oppleves å drikke.
Har regnvann. Ønsker tsjekkisk pils.
Jeg ikke så sikker på hva tsjekkerne gjør. De gjør antakelig mye forskjellig, og ikke alt tsjekkisk vann er bløtt, heller. Men nå har jeg altså det bløteste vannet som tenkes kan, og skal gi sterotypien et forsøk. Litt mineralsalter må tilsettes, men lite: til 40 liter bryggevann blir det 0,5 ts magnesiumsulfat og 1 ts kalsiumklorid. Det skulle gi 5 ppm magnesium, 20 ppm sulfat, 25 ppm kalsium og 45 pmm klorid. Overvekt av klorid, altså, men litt sulfat får lov å være med.
Denne gristen blei ikke helt galt i et tidligere forsøk:
3,0 kg Isaria pilsnermalt
2,0 kg Wienermalt
0,5 kg Münchnermalt II
0,2 kg Simpsons Heritage (evt. Caramunich III)
Saaz humle i rikelige mengder, med tilsetninger på 60, 30 og 2. (kanskje bruke Premiant på 60, for å senke grønskeinnholdet litt.)
Nja, maltet tilfører jo faktisk en god del salter, så det blir uansett ikke helt uten salter. De små mengdene jeg bruker her, sørger vel nærmest bare for å tippe sulfat/klorid-balansen litt mer i retning klorid. Og så sørger jeg for litt sikringskost i form av små mengder magnesium og kalsium. Det er stadig under 100 ppm TDS, og fremdeles veldig bløtt.Hadde ikke vært spennende å prøve helt uten salter?
Ellers tenker jeg det blir litt juks med det fine regnvannet ditt
Ser "Pilsen" i bf har nesten ingenting