Om jeg ikke husker feil, er two captain's en blåkopi Pliny av de oppskriftene jeg har sett.Jepp - og Two Captains, også, om jeg ikke husker feil.
Det er ser egentlig ut som en linjær stegmesk i praksis hvis du benytter varmeelementer i kjelen du mesker i, hvor du egentlig bare øker temperaturen hele veien i steden for å holde den 15min her og der..Skal brygge et trappist øl i morgen, kun vanlig pilsnermalt i gristen.
Meskeskjemaet jeg fant sier:
50C - 15min
56C - 15min
62C - 30min
68C - 30min
73C - 10min
78C - 10min
Har aldri stegmesket før, bli resultatet like bra med feks 64C - 60min og 72C - 45min?
Mener å ha lest et sted at proteinsteget er unødvendig og gjør kanskje mer skade enn bra i små batcher..
Dette blir vel bra. Ei stund siden jeg har brygga Vestkyst nå. Tenker det må gå greit å bytte Simcoe med Mosaic i whirlpool og tørrhumla?
Godt tips, det går endel tid på oppvarming i meskemodus på elementene. Jeg går for det der jegDet er ser egentlig ut som en linjær stegmesk i praksis hvis du benytter varmeelementer i kjelen du mesker i, hvor du egentlig bare øker temperaturen hele veien i steden for å holde den 15min her og der..
For å ivareta noe av det regimet der, så ville jeg mesket inn på 50, om det er nødvendig er en annen sak, og bare rampet up fra der til det loebrygg sier. Det tar jo tid å øke temperaturen med mindre man gjør det ved å helle kokende vann i mesken slik at økningene er så og si instante.
Om jeg ikke husker feil, er two captain's en blåkopi Pliny av de oppskriftene jeg har sett.
Kanskje jeg var litt kjapp. Mosaic er jo en datter av Simcoe (og Nugget), og har en oljeprofil som ser nokså lik ut som Simcoes:Tenkte å fylle tre 20-litere, men kan vel redusere batch størrelsen litt for å gjøre alt mye enklere. Gå for 2x 20L og 1x 12L kanskje. Går en del ekstra tid ved å makse kapasiteten. Forrige erfaring med Verdant ble og relativt "eksplosiv" så kanskje det er lurt å ikke fylle helt opp til gjæring igjen...
Det var det jeg og fant ut (teoretisk), men hvordan det vil bli i praksis er upløyd mark for meg. Har lite erfaring med Mosaic foreløpig.Kanskje jeg var litt kjapp. Mosaic er jo en datter av Simcoe (og Nugget), og har en oljeprofil som ser nokså lik ut som Simcoes:
Jeg syns ikke de er i nærheten av hverandre, Simcoe er passe dank, toner av jord og grapefrukt. Mosaic er frisk, syrlig og med en helt distinkt smak jeg ikke helt vet hva jeg skal sammenligne med. Forøvrig er jeg såpass glad i Mosaic at jeg opptil flere ganger har gjort APA'en min med kun denDet var det jeg og fant ut (teoretisk), men hvordan det vil bli i praksis er upløyd mark for meg. Har lite erfaring med Mosaic foreløpig.
Fikk litt dårlig utgjæring med s-04 på porteren. Fra 1060 til 1020 synes jeg er i minste laget.Hvilken brown er det du har da. Jeg har brukt TF. Ser produsentene varierer fra 125 (Crisp) til 175-200 (TF) til 400 EBC (Simpsons).
Noen som har opplevd det samme?
Har stort sett gode resultater. Strør gjæra over skummet etter tapping og lar stå. Ingen ekstra O2 eller noe gjærnæring. De tre siste med denne har hatt 78-83% utgjæring. En ESB, Porter med 12% brown og røstet rug, og en klone av Rødskjegg.Fikk litt dårlig utgjæring med s-04 på porteren. Fra 1060 til 1020 synes jeg er i minste laget.
Er hydrometeret rett da? F.eks 1.056 til 1.016 hadde vært helt innafor.Merkelige greier.
2 pk. med OG 1060 og 24 liter til gjæring skulle være nok. Mulig jeg skulle kjørt opp temperaturen mer ?